Πολιτική

Κικίλιας για Συμφωνία των Πρεσπών: Με την απόφαση της κυβέρνησης διερράγη η εθνική ενότητα

Κικίλιας για Συμφωνία των Πρεσπών: Με την απόφαση της κυβέρνησης διερράγη η εθνική ενότητα
Κικίλιας για Συμφωνία των Πρεσπών: Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να εντάξει τα εθνικά θέματα στη στρατηγική του για τις εκλογές του 2019.

Κικίλιας για Συμφωνία των Πρεσπών: «Η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει το Πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ της γειτονικής χώρας, γιατί η συμφωνία των Πρεσπών καταστρέφει μια “ιερή” συμφωνία που είχαν κάνει όλα τα κόμματα για πολλά χρόνια.

Αυτή η εθνική ενότητα διερράγη, με την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να εκχωρήσει ταυτότητα, γλώσσα και εθνότητα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να εντάξει τα εθνικά θέματα στη στρατηγική του για τις εκλογές του 2019.

«Βάζοντας πάνω από όλα την επέκταση της θέσης του στο πρωθυπουργικό έδρανο για λίγους μήνες, ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η δύναμη που αντλεί από μεγάλα εξωτερικά συμφέροντα τού δίνει το δικαίωμα να μιλά για επίλυση του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών.

Προσδοκά κομματικά οφέλη, υποθηκεύοντας τα εθνικά μας δίκαια στο διηνεκές», ανάφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η απόφασή σας γεννά μη αναστρέψιμα και ζημιογόνα για τη χώρα πολιτικά προϊόντα. Κανείς δε μπορεί να παραγνωρίσει τη ζημιά που έχει γίνει».

Αναφερόμενος στις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν με την είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. είπε ότι έτσι δημιουργείται ένας ακόμα σύμμαχος της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ, μετά την Αλβανία.

«Αν εμείς θέλουμε να εντάξουμε το αεροδρόμιο της Λήμνου ως νατοϊκή βάση, προσδοκώντας σε οφέλη από αυτό, μπορούμε αν τρία κράτη-μέλη είναι απέναντί μας;

Αν στην κατά τους Τούρκους αποστρατικοποιημένη ζώνη εμείς θέλουμε να κάνουμε στρατιωτικές ασκήσεις, μπορούμε αν αυτοί είναι απέναντί μας;

Δεν ακούσατε τα συγχαρητήρια του Τούρκου προέδρου και του Τούρκου πρωθυπουργού και τις ευχαριστίες των Σκοπιανών αξιωματούχων προς την Τουρκία;

Δεν μπορείτε να καταλάβετε το προφανές, ότι αλλάζουν τα γεωστρατηγικά δεδομένα;», ρώτησε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments