Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Παραμένει ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Παραμένει ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάντα στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε κι αυτή την εβδομάδα στην 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η ATP.

Ο Ελληνας πρωταθλητής έχει συγκεντρώσει 2.805 βαθμούς, κυρίως ως αποτέλεσμα της σπουδαίας πορείας του στο πρόσφατο Australian Open.

Στην κορυφή της κατάταξης παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στην Αυστραλία. Ο Ράφα Ναδάλ είναι δεύτερος, με τον Αλεξάντερ Σβέρεφ να διατηρείται στην τρίτη θέση, ενώ η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης έχει ως εξής:

1. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 10.995 βαθμοί

2. Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία) 8.320

3. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 6.475

4. Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο (Αργεντινή) 5.060

5. Κέβιν Άντερσον (Νότια Αφρική) 4.845

6. Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 4.600

7. Κέι Νισικόρι (Ιαπωνία) 4.100

8. Ντόμινικ Τιμ (Αυστρία) 3.960

9. Τζον Ισνερ (ΗΠΑ) 3.155

10. Μάριν Τσίλιτς (Κροατία) 3.140

12. Στέφανος Τσιτσιπάς (ΕΛΛΑΔΑ) 2.805

Θες να γίνεις ο νέος Τσιτσιπάς; Δες πόσα πρέπει να πληρώσεις

Το μακρινό 1987 ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και τα άλλα παιδιά έστειλαν τους Έλληνες στα γήπεδα μπάσκετ. Έβαλαν το μπάσκετ στην Ελλάδα και οι νέοι ξεκίνησαν να γράφονται κατά χιλιάδες σε ομάδες και ακαδημίες. Το 2004, ο Ζαγοράκης, ο Χαριστέας, ο Καραγκούνης και τα υπόλοιπα παιδιά του Ρεχάγκελ έγραψαν το δικό τους – ποδοσφαιρικό αυτή τη φορά – θαύμα. Σήκωσαν την Ελλάδα στα ύψη. Το 2019 ίσως να είναι η χρονιά που τα νέα παιδιά θα αγοράσουν ρακέτες και θα γεμίσουν τα γήπεδα του τένις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την απίστευτη πορεία του τον τελευταίο 1,5 χρόνο, αλλά και η Μαρία Σάκκαρη, είναι οι σύγχρονοι… Γκάληδες. Του τένις. Δύο καταπληκτικά είδωλα για κάθε νέο παιδί. Δύο έτσι κι αλλιώς νέα παιδιά, που ξεκινούν να γράφουν ιστορία. Ο Στέφανος κέρδισε τον Ρότζερ Φέντερερ. Ξέρετε ποια είναι η σύγκριση; Όπως τότε, που η Εθνική Ελλάδος του μπάσκετ, το 2006, κέρδισε την Dream Team. Για να καταλάβετε τον άθλο του Τσιτσιπά.

Ακούμε από πολλούς πως το τένις είναι ένα άθλημα ακριβό. Γι’ αυτό και στην Ελλάδα της κρίσης, δύσκολα κάποιος θα ασχοληθεί μαζί του. Πόσο, στ’ αλήθεια, κοστίζει να πάει ένα παιδί και να ξεκινήσει να μαθαίνει τα μυστικά του τένις; Αναλόγως το τι θα επιλέξεις, υπάρχουν και διαφορές. Άλλες είναι οι τιμές για τα ατομικά, άλλες για τα ομαδικά. Πάμε να τα δούμε.

Ιδιαίτερα μαθήματα

Αρχικά στο ατομικό: Στην Αθήνα, οι τιμές ιδιαίτερων μαθημάτων (δηλαδή εσύ και ο προπονητής) κοστίζουν από 20 ευρώ τα 30 λεπτά αλλά δίνεται η δυνατότητα να μοιραστείς την προπόνηση με κάποιον ακόμα και η τιμή να είναι 10 ευρώ το μισάωρο. Σε αυτόν τον χρόνο χτυπάς 600 μπαλιές και ενδείκνυται τουλάχιστον στην αρχή. Οι τιμές αυξάνουν – αν για παράδειγμα θελήσεις να επισκεφθείς… το Politia Tennis Club!

Στην Θεσσαλονίκη το μάθημα κοστίζει από 25 ευρώ την ώρα (όπως για παράδειγμα στη ΧΑΝΘ) και έπειτα σε άλλες εγκαταστάσεις από 25 – 30 ευρώ την ώρα (ιδιαίτερα) σε ομίλους, τα οποία πάλι μπορείς να τα μοιραστείς με κάποιον άλλο που προπονείστε μαζί.

Φυσικά οι τιμές μειώνονται αν θέλεις να μπεις σε γκρουπ – από 8 έως 10 ευρώ η ώρα τα τέσσερα άτομα – αλλά θα πρέπει να βρεις γκρουπ το οποίο ταιριάζει στο δικό σου επίπεδο.

Ακόμη να υπολογίσεις τον εξοπλισμό σου, δηλαδή τη ρακέτα που θα πρέπει αργά ή γρήγορα να αγοράσεις. Μια σχετικά καλή ρακέτα έχει από 40 ευρώ και άνω (ναι μπορεί να βρεις και ρακέτα άνω των 250 ευρώ).

Ακαδημίες τένις

Τα τελευταία χρόνια, οι ακαδημίες τένις στην χώρα μας αρχίζουν να αναπτύσσονται. Ας δούμε τι ισχύει, λοιπό, και στα ομαδικά που μπορεί να επιλέξει ένα παιδί.

Για ένα παιδί 5-8 ετών, η εκμάθηση του τένις, δύο φορές την εβδομάδα, κοστίζει περί τα 165 ευρώ το τρίμηνο. Για παιδιά ηλικίας 9-11 ετών το κόστος ανεβαίνει στα 350 ευρώ το τρίμηνο και για παιδιά ηλικίας 12-16 ετών, με εντατική προπόνηση, εκτοξεύεται στα 290 ευρώ τον μήνα!

Από εκεί και πέρα, σε ηλικίες άνω των 16 ετών, που δεν βλέπουν το άθλημα ως ευκαιρία για πρωταθλητισμό, αλλά απλά για εξάσκηση και ευκαιρία για άθληση, οι τιμές μπορούν να ξεκινήσουν από τα 80 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με την συχνότητα της προπόνησης.

Την ίδια ώρα, να αναφέρουμε σχετικά ότι οι ακαδημίες στο ποδόσφαιρο κοστολογούν την συμμετοχή των παιδιών στα 25 ευρώ τον μήνα, ενώ στα μπάσκετ στα 30 ευρώ τον μήνα. Κάτι που δείχνει και το πόσο πιο ακριβό είναι για ένα παιδί να ασχοληθεί με το τένις, σε σχέση με κάποιο ομαδικό άθλημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments