Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Απειλές στην κυβέρνηση για Κούρδο κρατούμενο

Ρουβίκωνας: Απειλές στην κυβέρνηση για Κούρδο κρατούμενο
"Θα εκτεθείτε αν εκδώσετε τον Κούρδο που κρατάτε, δεν παίζουμε με τη φωτιά κύριοι", αναφέρει σε ανάρτησή του ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας".

Απειλές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει με ανάρτησή του στο Facebook ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”.

Ο λόγος είναι, ότι παραμένει κρατούμενος ένας από τους Κούρδους με τους οποίους η αναρχική ομάδα έκανε κατάληψη στο ελληνοτουρκικό επιμελητήριο.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση του Κούρδου απειλώντας την κυβέρνηση ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «να ξέρει πως η απάντηση μας θα τους εκθέσει ΟΛΟΥΣ με απρόβλεπτο τρόπο και ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ διαχειρίσιμο».

  • Αναλυτικά όσα έγραψε στο Facebook:

“Ένας σύντροφός μας Κούρδος κρατείται ακόμα απο τις ελληνικές αρχές μετά την κατάληψη που κάναμε στο ελληνοτουρκικό επιμελητήριο. Η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση του.Αν παραδοθεί στην Τουρκία η ζωή του θα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση παραδώσει τον Κούρδο σύντροφό μας στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν, να ξέρει πως η απάντηση μας θα τους εκθέσει ΟΛΟΥΣ με απρόβλεπτο τρόπο και ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ διαχειρίσιμο. Δεν παίζουμε με την φωτιά κύριοι”.

  • Η ανάρτησή του:

Ρουβίκωνας: Η κατάληψη στο ελληνοτουρκικό επιμελητήριο

Μεγάλη ένταση υπήρξε στο ελληνοτουρκικό επιμελητήριο το πρωί της Τετάρτης (6/2/19), όταν ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησε κατάληψη στο κτίριο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση της αναρχικής συλλογικότητας σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου η κίνηση αυτή φαίνεται πως είχε συμβολικό χαρακτήρα και έγινε ως ένδειξη συμπαράστασης στους Κούρδους απεργούς πείνας για την άρση απομόνωσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάληψη ήταν ειρηνική και περίπου συμμετείχαν 30 άτομα.

Μετά από επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας η κατάληψη έληξε και έγιναν περίπου 20 προσαγωγές ατόμων. 10 μέλη της ομάδας και 10 Κούρδους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments