Πολιτική

Γιώργος Βουλγαράκης: Κατεβαίνει στις εκλογές σε θέση έκπληξη

Γιώργος Βουλγαράκης: Κατεβαίνει στις εκλογές σε θέση έκπληξη
Ο Γιώργος Βουλγαράκης έκανε μία σχετική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πολιτική.

Την πρόθεσή του για τη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας έκανε γνωστή το topontiki.gr, με τον Γιώργο Βουλγαράκη να ανεβάζει το σχετικό δημοσίευμα στην προσωπική του σελίδα στο facebook, θέλοντας ουσιαστικά να επιβεβαιώσει την είδηση.

Γιώργος Βουλγαράκης: Αυτός είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

Ο Γιώργος Βουλγαράκης, είναι Έλληνας πολιτικός και Πανεπιστημιακός.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και κατάγεται από τη γνωστή πολιτική οικογένεια των Τρουλλινών της Ρεθύμνης (Μέλαμπες Αγίου Βασιλείου).

Ο Νικόλαος Τρουλλινός υπήρξε Βουλευτής (1932-1935), ανιψιός του Ιωάννη Τρουλλινού Βουλευτή (1956-1961) και του Γεωργίου Βουλγαράκη Βουλευτή του Εθνικού Συναγερμού και της ΕΡΕ.Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά, Νομικά στη Νομικής Σχολή Αθηνών ενώ είναι Διδάκτορας Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Είναι Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επιστημονικός ερευνητής στο Παν/μιο Αθηνών, έχει διδάξει στο Οικονομικό Τμήμα του Παν/μιου Αθηνών, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) , στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), στο Ευρωπαϊκό Παν/μιο καθώς και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων εργάστηκε στο χώρο του Τουρισμού και της Διαχείρισης Ακινήτων , σε οικογενειακές επιχειρήσεις στην Κρήτη, ενώ παράλληλα με τις σπουδές του δίδασκε σε Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια.

Είναι παντρεμένος με την Συμβολαιογράφο Κατερίνα Πελέκη, πατέρας τεσσάρων παιδιών (Παυλίνα, Αποστόλης, Διονύσης και Χάρις).

Γιώργος Βουλγαράκης: Η πολιτική του δραστηριότητα

Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια. Υπήρξε μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ (1980-1986).

Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (1985-1987) και επί των ημερών του η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βγήκε για πρώτη φορά πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια.

Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνος Επαρχιακών Οργανώσεων αρχικά και στη συνέχεια ως Αντιπρόεδρος της οργάνωσης.

Στο πρώτο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εξελέγη Πρόεδρος της οργάνωσης (1987-1989).

Ήταν μέλος της Κεντρικής επιτροπής της ΝΔ από το 1986 ως και το 2010.

Γραμματέας Συνδικαλισμού της ΝΔ (1994-1996) και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού (1997- 1998).

Εκλέχτηκε Βουλευτής στην Α Αθηνών τον Ιούνιο του 1989 και έκτοτε εκλεγόταν συνεχώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ως το 2009.

Ως Βουλευτής υπήρξε Γραμματέας της Βουλής (1997-1999), μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης (1999-2003) και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος (2000-2004).

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών καθώς και Μορφωτικών Υποθέσεων και Πολιτισμού της Βουλής .

Διατέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη (1992-1993), Υπουργός Δημόσιας Τάξης (2004-2006) , Υπουργός Πολιτισμού (2006- 2007) και Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου (2007-2008) στις κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments