Αθλητισμός

Μαζουακού: Πωλητήριο 11.5 εκατομμυρίων ευρώ από τη Γουέστ Χαμ

Μαζουακού: Πωλητήριο 11.5 εκατομμυρίων ευρώ από τη Γουέστ Χαμ
Μαζουακού: Τα "σφυριά" δεν θα έλεγαν "όχι" σε πρόταση ανάλογου βεληνεκούς για τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Μαζουακού: Η Γουέστ Χαμ δεν θα ήταν αρνητική στην προοπτική πώλησης του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η “Daily Mirror”, τα “σφυριά” εμφανίζονται έτοιμα να συζητήσουν ενδεχόμενες κρούσεις για τον Γάλλο μπακ. Αρκεί να καλύπτουν ένα μίνιμουμ ποσό.

Το ποσό αυτό φτάνει στα 11.5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Άγγλοι. Αυτό θα ήταν το μίνιμουμ συζητήσιμο ποσό για τη Γουέστ Χαμ. Ο σύλλογος φαίνεται ότι δεν έχει τον 25χρονο ποδοσφαιριστή στις πρώτες επιλογές του.

Ο Μαζουακού έχει καταγράψει 69 συμμετοχές με τη Γουέστ Χαμ, σκοράροντας μία φορά.

Το προφίλ του Μαζουακού

Ο Αρτούρ Μαζουακού έχει καταγωγή από τη Δημοκρατία του Κονγκό, ωστόσο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Λιλ της Γαλλίας. Το 2001, σε ηλικία μόλις 8 ετών, εισήχθη στις ακαδημίες της τοπικής Λιλ ΟΜΣ Φάϊβς, στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2003.

Μετά την ομάδα της Λιλ, ο Μαζουακού μεταπήδησε στις ακαδημίες της Λανς. Στη Λανς παρέμεινε για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το 2008 αποκτήθηκε από τη Βαλενσιέν, στις ακαδημίες της οποίας εντάχθηκε αμέσως. Μετά από τρία χρόνια παραμονής στην ομάδα νέων της Βαλενσιέν, τη σεζόν 2011-12 συμμετείχε για πρώτη φορά στην αποστολή της πρώτης ομάδας της Βαλενσιέν, σε έναν αγώνα που αφορούσε το Λιγκ Καπ Γαλλίας με αντίπαλο τη Ντιζόν.

Τελικά, το ντεμπούτο του Μαζουακού δεν πραγματοποιήθηκε τότε, καθώς ο παίκτης παρέμεινε στον πάγκο καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τον αμέσως επόμενο χρόνο, ο Μαζουακού συμμετείχε και πάλι σε αποστολή της ομάδας των ανδρών της Βαλενσιέν, αρχικά σε αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο την Ιστρ. Η σταθερή βελτίωση που παρουσίαζε στις προπονήσεις του γαλλικού συλλόγου, οδήγησαν στον προβιβασμό του στην πρώτη ομάδα της Βαλενσιέν.

Το ντεμπούτο του στο γαλλικό πρωτάθλημα το πραγματοποίησε στις 10 Αυγούστου 2013, όταν και πέρασε αλλαγή στο ’75 στον αγώνα με αντίπαλο την Τουλούζ. Από την 14η αγωνιστική και μέχρι το τέλος του γαλλικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2013-14, ο παίκτης αγωνιζόταν βασικός στη Βαλενσιέν, αγωνιζόμενος κυρίως ως αριστερό μπακ. Συνολικά, πραγματοποίησε 27 συμμετοχές, ενώ κατάφερε να πετύχει και ένα γκολ.

Το καλοκαίρι του 2014, ο Ολυμπιακός Πειραιώς κατέθεσε πρόταση για την απόκτηση του Μαζουακού. Η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου αποδέχθηκε την πρόταση και ο παίκτης ανακοινώθηκε και επίσημα από τον πειραϊκό σύλλογο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments