Υγεία

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: “Λανθασμένη και εσφαλμένη ενημέρωση τα όσα ακούμε για τα εμβόλια”

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: “Λανθασμένη και εσφαλμένη ενημέρωση τα όσα ακούμε για τα εμβόλια”
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Η τοποθέτηση για τα όσα ακούγονται και γράφονται σχετικά με την έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Ο Σύλλογος τοποθετήθηκε σχετικά με τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ σχετικά με τα αντιγριπικά εμβόλια. Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρθηκαν και εκείνοι που έσπευσαν να ψάξουν για εμβόλια την τελευταία στιγμή.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο κόσμος έλαβε εσφαλμένη ενημέρωση σχετικά με το θέμα.

  

“Αυτό που πρέπει να απασχολεί είναι η επιλογή όσων, παρά τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας να εμβολιαστούν, επέλεξαν να μην το κάνουν και, τώρα, που υπήρξε μια σχετική έξαρση, έσπευσαν (ενώ έχει παρέλθει η ενδεδειγμένη περίοδος) και ο εμβολιασμός έχει (εδώ και πάνω από ένα μήνα) ολοκληρωθεί, να ψάχνουν απεγνωσμένα για τα εμβόλια που (όπως είναι εύλογο) έχουν εξαντληθεί”

“Τα ΜΜΕ παίρνουν ένα πρόβλημα, που αφορά συμμόρφωση του ασθενούς στις συστάσεις της θεραπευτικής του ομάδας, αφαιρούν το χαρακτηριστικό της επιλογής που έκανε (συνειδητά ή από αμέλεια) ο ασθενής και το παρουσιάζουν ως πρόβλημα εφοδιασμού της αγοράς”, συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο ΦΣΑ.

Η ανακοίνωση καταλήγει με το εξής συμπέρασμα:

πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

“Όσο όμως εκπαιδεύουμε τον ασθενή πώς το εμβόλιο είναι κάτι που μπορεί να το κάνει όποτε θέλει και, κυρίως, αν θέλει και αν παραστεί ανάγκη, και εντοπίζουμε το πρόβλημα στο ότι δεν υπάρχουν άπειρες ποσότητες ώστε να γίνει όποτε επιλέξει και ο τελευταίος δύσπιστος (ο οποίος αποφάσισε επειδή άκουσε στο “δελτίο των 8” να αρχίσει να γυρίζει τα φαρμακεία για να εξασφαλίσει το πολυπόθητο “μαγικό φίλτρο της σωτηρίας”, καταλήγοντας να αποκτήσει ανοσία στο …τέλος Μαρτίου), τόσο θα καταλήγουμε κάθε χρόνο στο ίδιο πρόβλημα.

Να έχουμε μια κοινωνία η οποία, όταν δεν υπάρχει κάποια έξαρση, αναπτύσσει συζητήσεις για το αντιεμβολιαστικό κίνημα “εκ του ασφαλούς” και από την άλλη, σε κάθε έξαρση, να κατηγορούμε την πολιτεία και την εφοδιαστική αλυσίδα για το ότι δεν υπάρχει ένα εμβόλιο για τον καθένα να τον περιμένει μήπως και αλλάξει γνώμη και άποψη”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments