Τεχνολογία

Κινητά τηλέφωνα: Δείτε ποιες συσκευές εκμπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία

Κινητά τηλέφωνα: Δείτε ποιες συσκευές εκμπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία
Κινητά τηλέφωνα: Αυτά είναι τα μοντέλα που... χρίζουν προσοχής.

Κινητά τηλέφωνα: Αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Για την ακρίβεια, πολλοί τα θεωρούν ως… προέκταση των χεριών τους.

Τα κινητά τηλέφωνα είναι υπεραπαραίτητο gadget της σύγχρονης εποχής. Σε αντίθεση με παλαιότερα, όπου η χρήση τους περιοριζόταν στις κλήσεις και τα μηνύματα, τη σήμερον, ένα κινητό τηλέφωνο αποτελεί… υπολογιστή τσέπης.

Η καθημερινή χρήση τους βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους στο να επικοινωνήσουν, να οργανώσουν τη μέρα τους, να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν.

Ωστόσο, με την άνοδο των χαρακτηριστικών τους, τα κινητά τηλέφωνα έχουν ανεβάσει και τα επίπεδα ακτινοβολίας που εκπέμπουν όταν τα βάζουμε στο αυτί μας για να μιλήσουμε

Η Statista, εξέδωσε για λογαριασμό της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ακτινοπροστασίας μια έρευνα σχετική με το θέμα. Στο γράφημα που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι συσκευές που εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία.

Αυτά είναι τα κινητά τηλέφωνα με την περισσότερη ακτινοβολία

Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί για το συγκεκριμένο Infographic το smartphone με το υψηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας είναι το Mi A1 της κινεζικής εταιρείας Xiaomi.

Τα περισσότερα κινητά στα οποία έχουν καταγραφεί υψηλά επίπεδα εκπομπής ακτινοβολίας κατασκευάζονται από κινεζικές εταιρείες αφού στη λίστα βρίσκουμε 12 μοντέλα των Xiaomi, OnePlus, Huawei και ZTE.

Πάντως, στη λίστα βρίσκονται και συσκευές της Apple όπως το iPhone 7 και το iPhone 8 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, οπότε υπάρχει σχετική ποικιλομορφία.

Δεν υπάρχει μια γενική κατευθυντήρια γραμμή για το ποια μπορεί να θεωρούνται ως «ασφαλή» επίπεδα εκπομπής ακτινοβολίας από τα κινητά τηλέφωνα.

Για να λάβει ένα κινητό πιστοποίηση πως είναι «φιλικό» προς το περιβάλλον στην Γερμανία θα πρέπει ο ρυθμός απορρόφησης να είναι μικρότερος των 0,60 watts ανά κιλό. Όλα τα τηλέφωνα που περιλαμβάνονται στο Infographic υπερβαίνουν τουλάχιστον δύο φορές αυτό το όριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments