Αυτοκίνητο

Citroen Ami One: Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας

Citroen Ami One: Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας
Citroen Ami One: Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο θα το παρουσιάσει στο Σαλόνι της Γενεύης.

Citroen Ami One: Η Citroen ανακοίνωσε ότι θα βγάλει στην παραγωγή το Ami One, που αποτελεί ένα ηλεκτρικό διθέσιο όχημα το οποίο, σύμφωνα με την εταιρία, θα είναι ιδιαίτερα φιλικό με το περιβάλλον και θα δώσει λύσεις μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Citroen Ami One: Με μήκος 2.500 χιλιοστά θα δώσει πολλές λύσεις στις μετακινήσεις και στο παρκάρισμα εντός πόλης.

Με ζωηρά χρώματα, όπως μαύρο και πορτοκαλί, και με δυναμική σχεδίαση, οι επικεφαλής θεωρούν ότι θα μπορέσουν να πάρουν αρκετά μεγάλο μερίδιο από την αγορά.

Το μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 5 Μαρτίου.

Ενδεικτικό είναι πως το αμάξωμα κατασκευάστηκε από όσο το δυνατόν λιγότερα μέρη, ενώ οι πόρτες είναι ίδιες (για αυτό και ανοίγουν σε αντίθετη φορά) όπως και τα φωτιστικά σώματα.

Το βάρος των 425 kg τοποθετεί το μοντέλο στην κατηγορία heavy quadricycle, κάτι που σημαίνει πως η χρήση του δεν απαιτεί δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου ενώ μπορεί να οδηγηθεί από εφήβους άνω των 16 ετών.

Citroen Ami One: Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 45km/h (σύμφωνα με τη νομοθεσία) ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρει αυτονομία 100km και επαναφορτίζει μέσα σε 2 ώρες.

Σε σύγκριση με τα δίτροχα σκούτερ, η κλειστή διθέσια καμπίνα του Ami One προστατεύει τους επιβάτες από τα καιρικά φαινόμενα ενώ διαθέτει πληθώρα πρακτικών λύσεων και αποθηκευτικών χώρων.

Η καμπίνα είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικά υλικά που καθαρίζουν εύκολα, έτσι ώστε το όχημα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπηρεσίες car sharing.

Σύμφωνα με το drive.gr, ο μακρινός απόγονος του εικονικού πλέον 2CV έχει σπαρτιάτικο εξοπλισμό που περιλαμβάνει μια ψηφιακή οθόνη 5″, ένα bluetooth ηχείο, ένα κουμπί start-stop και μια θήκη για smartphone που με τη βοήθεια μιας εφαρμογής μετατρέπεται σε head-up display ενσωματώνοντας όλες τις απαραίτητες λειτουργίες.

Όπως αναφέρει η Citroën, ο πελάτης θα μπορεί να νοικιάσει το Ami One για διάστημα 5 λεπτών, 5 ωρών, 5 ημερών, 5 μηνών ή ακόμα και 5 ετών, χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή μέσω smartphone.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments