Ελλάδα

Πανελλήνιες εξετάσεις: Νέο αλαλούμ – Τι γίνεται με τον βαθμό απολυτηρίου

Πανελλήνιες εξετάσεις: Νέο αλαλούμ – Τι γίνεται με τον βαθμό απολυτηρίου
Κανένα προγραμματισμό δεν μπορούν να κάνουν γονείς και μαθητές, αφού το υπουργείο Παιδείας ξαναλλάζει τα δεδομένο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Πανελλήνιες εξετάσεις: Νέο αλαλούμ όσον αφορά τις Πανελλήνιες εξετάσεις φαίνεται ότι είναι προ των… πυλών. Αναλυτικότερα, το “νέο” εξεταστικό σύστημα μετά από δύο χρόνια… κυοφορίας, εν τέλει όπως όλα δείχνουν θα είναι σχεδόν ίδιο με το σημερινό, αφού μέχρι και ο βαθμός του απολυτηρίου των μαθητών θα κάνει… φτερά.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα “Καθημερινή”, ο βαθμός του απολυτηρίου δεν θα προσμετράται τελικά κατά 10% στις συνολικές μονάδες των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.

Φωτογραφία Eurokinissi


Από μέρος των εκπαιδευτικών οι αντιδράσεις είναι πάρα πολλές καθώς θεωρούν ότι  κάτι τέτοιο θα αύξανε την πίεση από τις οικογένειες για μεγαλύτερους βαθμούς. Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι και η εισαγωγή χωρίς εξετάσεις θα αφορά μόνο σε τμήματα εξαιρετικά χαμηλής ζήτησης όπου ο βαθμός εισαγωγής κινείται κάτω από τις 9.000 μόρια.

Πανελλήνιες εξετάσεις: Καμία αλλαγή στα μαθήματα

Τα εξεταζόμενα μαθήματα παραμένουν τέσσερα, ωστόσο οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν και σε πέμπτο μάθημα για να μπορούν να εισαχθούν και σε τμήματα που περιλαμβάνονται σε άλλο πεδίο από αυτό που έχουν επιλέξει.

Φωτογραφία Eurokinissi


Παραμένουν εξεταζόμενα μαθήματα τα αρχαία, η ιστορία, η φυσική, η χημεία, η βιολογία, τα μαθηματικά, οι αρχές οικονομικής θεωρίας και η πληροφορική, όμως τα λατινικά θα αντικατασταθούν από την κοινωνιολογία, ενώ η λογοτεχνία θα εξετάζεται μαζί με τα νέα ελληνικά, όπου η εξέταση θα γίνεται σε άγνωστο κείμενο.

*με πληροφορίες από την εφημερίδα “Καθημερινή”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments