Ελλάδα

Νίκος Γεωργιάδης: Καταδικάστηκε για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων

Νίκος Γεωργιάδης: Καταδικάστηκε για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης, καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Ο Νίκος Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καταδικάστηκε σε 28 μήνες με αναστολή, για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων. Παράλληλα, το δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

Η ποινή η οποία επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην βουλευτή, αφορά κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία. Για το πρώτο θύμα επιβλήθηκε φυλάκιση 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής.

Νίκος Γεωργιάδης: Η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου

Η είδηση της επιβολής ποινής στον Νίκο Γεωργιάδη δεν έμεινε ασχολίαστη από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία. Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιδαν πολιτικό χαρακτήρα.

Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη. Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της», ανέφεραν από το Μαξίμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments