Διεθνή

Μαχερσάλα Άλι: Μερικά πράγματα που δεν ξέρεις για τον Σίντνεϊ Πουατιέ του σήμερα

Μαχερσάλα Άλι: Μερικά πράγματα που δεν ξέρεις για τον Σίντνεϊ Πουατιέ του σήμερα
O Μαχερσάλα Άλι άφησε μια υποσχόμενη καριέρα στο μπάσκετ, άλλαξε το όνομά του και διαγράφει την δικιά του πορεία στη "μεγάλη" οθόνη.

Ο Μαχερσάλα Άλι κέρδισε τo Όσκαρ Β’ Ανδρικού στην φετινή τελετή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ερμηνεία του στην ταινία “Green Book”. Ωστόσο, πριν αποφασίσει να μπει στο δρόμο της 7ης τέχνης, ο 45χρονος ηθοποιός είχε δοκιμάσει την τύχη του και αλλού.

Ποιος είναι λοιπόν ο Μαχερσάλα Άλι; Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Το 1994, ένα ψηλόλιγνο παιδί με όνομα που δεν μπορούσε να το προφέρει σωστά κανένας, ξεκινούσε καριέρα στο μπάσκετ. Όσοι προσπαθούσαν να πουν το όνομά του στις περιγραφές των αγώνων του NCAA έβρισκαν τον… μπελά τους. Βλέπετε το όνομα “Mahershalalhashbaz” δεν μπορούσε να ειπωθεί με μεγάλη ευκολία.

Ο Μαχερσάλα  έπαιξε σε 97 ματς και μέτρησε 3,6 πόντους, με 34,7% στο σουτ! Η νέα μεγάλη επιτυχία του, “ανάγκασε” το NCAA να δημοσιεύσει το ακόλουθο video από τα “μπασκετικά” χρόνια του ηθοποιού.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο με τον Μαχερσάλα Άλι σε ρόλο μπασκετμπολίστα:

Πολύ σύντομα ο “Σίντνεϊ Πουατιέ”, όπως τον φωνάζουν σήμερα, κατάλαβε ότι δεν του άρεσε καθόλου η νοοτροπία των αποδυτηρίων και απέρριψε μια καριέρα στα γήπεδα.

Αποφοίτησε το 1996 με πτυχίο στις Επικοινωνίες και παράλληλα των κέρδισαν τα μαθήματα θεάτρου και ηθοποιίας. Για αυτό κέρδισε μια θέση στο California Shakespeare Theater, αμέσως μετά την αποφοίτησή του, ενώ το 2000 πήρε και το μεταπτυχιακό του στην υποκριτική από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Τη δεκαετία του 2000 όμως έκανε παράλληλη καριέρα ως ράπερ, με το ψευδώνυμο «Prince Ali». Το 2007 μάλιστα κυκλοφόρησε και το άλμπουμ «Curb Side Service», όμως επέλεξε να μην το στηρίξει με εμφανίσεις και περιοδείες.

Κάπως έτσι, αφοσιώθηκε πλήρως στην ηθοποιία.

Instagram


Μαχερσάλα Άλι: Η αλλαγή του ονόματός του

Η μητέρα του γεννημένου στο Όκλαντ της Καλιφόρνια ηθοποιού ήταν χριστιανή. Και μάλιστα ιερέας. Εκείνος όμως, όταν ενηλικιώθηκε, αποφάσισε να αλλάξει θρησκεία και έγινε μουσουλμάνος παίρνοντας το επίθετο «Άλι».

Έχει υποστηρίξει πολλές φορές δημόσια τη θρησκεία του απέναντι στον νεοαμερικανικό ρατσισμό κι ότι το Ισλάμ δεν προάγει την τρομοκρατία. Το συγκοπτόμενο «Μαχερσάλα» το έκανε ο ίδιος, όταν είδε ότι στο Χόλιγουντ τον φώναζαν και τον έγραφαν απλά «Μ», καθώς κανείς δεν μπορούσε να προφέρει ολόκληρο το όνομά του.

Η τελική απόφαση ελήφθη όταν τα 18 του γράμματα δεν χωρούσαν στην αφίσα της ταινίας «Στο τέλος του δρόμου».

Η επιλογή «M. Ali» δεν φαινόταν πολύ δελεαστική. Με τα πολλά, η κατάληξη στο «Μαχερσάλα Αλί» αντανακλούσε και κάτι ουσιαστικότερο για τον 45χρονο ηθοποιό. «Νομίζω ότι αν επιθυμείς να γίνεις πρωταγωνιστής ή έστω να αφηγηθείς μια ιστορία, υπάρχει μια σχέση με το κοινό που πρέπει να καλλιεργηθεί», δήλωνε στο «Vanity Fair». «Πρέπει οι άνθρωποι να μπορούν να προφέρουν το όνομά σου».

Από φοιτητής είχε αρχίσει να αμφισβητεί τη χριστιανική του ανατροφή. Μια μέρα, η συμφοιτήτριά του Αμάτους Καρίμ, του πρότεινε να την ακολουθήσει σε ένα τζαμί. Όταν αργότερα θα παντρεύονταν, ο Αλί είχε ήδη ασπαστεί το Ισλάμ.

*φωτογραφίες Instagram

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments