Διεθνή

Τραμπ – Κιμ: Καμιά συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά

Τραμπ – Κιμ: Καμιά συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά
Τραμπ - Κιμ: Αναμένεται συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν για τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας, στο Ανόι του Βιετνάμ, αλλά όλα δεν πήγαν όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι: «Δεν επετεύχθη συμφωνία σε αυτήν την χρονική στιγμή, αλλά οι ομάδες των δύο ηγετών ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά στο μέλλον»..

Επίσης πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχαν πολύ καλές και εποικοδομητικές συναντήσεις στο Ανόι. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν διάφορους τρόπους για να προωθήσουν την αποπυρηνικοποίηση αλλά και οικονομικά ζητήματα».

Σύμφωνα με τον Guardian ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από το χώρο που διεξαγόταν η Σύνοδος και επέστρεψε στο ξενοδοχείο του στο Ανόι.

Σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε:

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν διάφορους τρόπους για να προωθήσουν την αποπυρηνικοποίηση και τις οικονομικά κατευθυνόμενες έννοιες. Καμία συμφωνία δεν επιτεύχθηκε σε αυτή τη συνάντηση, αλλά οι ομάδες των δύο ηγετών προσβλέπουν σε μια σύνοδο στο μέλλον».

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από το Βιετνάμ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μιλώντας για τον Κιμ Γιονγκ Ουν είπε: «Είναι ωραίος τύπος. Έχει χαρακτήρα. Είχαμε κάποιες επιλογές αλλά αποφασίσαμε να μην τις χρησιμοποιήσουμε. Κάποιες φορές πρέπει απλά να φεύγεις. Αυτή ήταν μια από τις φορές αυτές».

«Δεν θα υπογράψουμε τίποτα σήμερα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως οι οι συνομιλίες ανάμεσα στον ίδιο και τον Κιμ ήταν παραγωγικές. Τόνισε ακόμα ότι ο ηγέτης της Βόρειου Κορέας του έδωσε τον λόγο του πως δεν θα κάνει άλλες πυρηνικές δοκιμές.

Ντόναλντ Τραμπ: «Σήμερα πάντως, δεν θα υπογράψουμε τίποτα. Δεν είναι πρέπον»

«Το όραμα του Κιμ δεν είναι και δικό μας», είπε ακόμα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Νωρίτερα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δήλωνε «Έτοιμος για αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας»

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, τόνισε ότι δεν θα είχε ταξιδέψει στο Ανόι για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εάν δεν ήταν «έτοιμος» για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας του.

Ο Κιμ έκανε αυτή τη δήλωση όταν ένας δημοσιογράφος του υπέβαλε το ερώτημα αν είναι «έτοιμος»: «Εάν δεν ήμουν, δεν θα βρισκόμουν εδώ», αποκρίθηκε. Ωστόσο, οι δύο πλευρές αποκλίνουν όσον αφορά το περιεχόμενο του όρου «αποπυρηνικοποίηση».

Ερωτηθείς για συγκεκριμένα μέτρα που ενδέχεται να ληφθούν, ο Κιμ προτίμησε να παραμείνει πάντως αόριστος: «αυτό συζητάμε», απάντησε.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας διαβεβαίωσε εξάλλου τους δημοσιογράφους ότι θα ήταν «καλοδεχούμενη» η εγκατάσταση ενός «συνδέσμου» – γραφείου εκπροσώπησης των συμφερόντων των ΗΠΑ – στην Πιονγκγιάνγκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments