Γυναίκα

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σχεδιαστές μόδας δωρίζουν προσωπικά τους αντικείμενα για δημοπρασία

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σχεδιαστές μόδας δωρίζουν προσωπικά τους αντικείμενα για δημοπρασία
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι στις 8 Μαρτίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι στις 8 Μαρτίου και το online κατάστημα πολυτελών ειδών ζήτησε από 12 σχεδιαστές μόδας να δωρίσουν ένα προσωπικό αντικείμενο για δημοπρασία με στόχο τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για την οργάνωση Mothers2mothers που υλοποιεί δράσεις για την πρόληψη της μετάδοσης από μητέρα σε παιδί του ιού HIV.

Ο Αλεσάντρο Μικέλε, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι, ο Πιερπάολο Πιτσόλι, η Μούτσα Πράντα, η Σίλβια Βεντουρίνι Φέντι, ο Τζόναθαν Άντερσον και η Ντέμνα Γκαβάλια, μεταξύ άλλων, ανταποκρίθηκαν και αποχωρίστηκαν προσωπικά τους αντικείμενα.

Ο Pierpaolo Piccioli (Πιερπάολο Πιτσόλι) επέλεξε να δωρίσει μία καπαρντίνα, τονίζοντας ότι όταν την φορούσε περνούσε μία φάση μετάβασης και έψαχνε τη δική του φωνή. «Δίνοντάς την συμβολικά, ενθαρρύνω όλες τις γυναίκες που συμμετέχουν στο project να εκφράζονται ελεύθερα και να απολαμβάνουν τη ζωή τους» ανέφερε.

Η Maria Grazia Chiuri (Μαρία Γκράτσια Κιούρι) αποφάσισε να δωρίσει ένα T-shirt με το σύνθημα «We Should All Be Feminists» – τίτλο του βιβλίου της Chimaamanda Ngozi.

Εικόνα του AlipioLLusaki στο Pixabay

«Το βιβλίο ήταν ένα ξύπνημα για μένα για θέματα φεμινισμού και ισότητας. Είναι ένα τόσο σαφές, διαυγές έργο που παρουσιάζει τη θηλυκότητα σε όλη της την υπέροχη πολυπλοκότητα και θέλησα να κάνω τον τίτλο του μια οικουμενική διακήρυξη σε ένα μπλουζάκι που παρουσιάστηκε στην πρώτη μου επίδειξη μόδας, όταν ανέλαβα διευθύντρια δημιουργικού του Dior. Το T-shirt είναι η δήλωση μου: τόσο άμεση, τόσο αναγνωρίσιμη, τόσο περήφανη» εξήγησε η Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας.

«Έχετε ποτέ διαβάσει βιβλίο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου; Η φιλοσοφία του και το βιβλίο του Pensieri (Τα εις εαυτόν) ήταν πάντα έμπνευση για την καριέρα μου, τη ζωή και τον τρόπο που διοικώ» τόνισε ο Brunello Cucinelli (Μπρουνέλο Κουτσινέλι). Ο Ιταλός σχεδιαστής, τον οποίο συχνά αποκαλούν «φιλόσοφο της μόδας» δώρισε για τη δημοπρασία το έργο του σπουδαίου Ρωμαίου Αυτοκράτορα και στωικού φιλοσόφου.

Η σχεδιάστρια από την Αυστραλία Kym Ellery (Κιμ Έλερι) συνεισφέρει στην εκστρατεία ενίσχυσης της οργάνωσης Mothers2mothers με ένα δίσκο της Françoise Hardy (Φρανσουάζ Αρντί). «Λατρεύω τη μουσική της. Είναι μία ισχυρή γυναίκα και σύμβολο της ανόδου της γυναικείας δύναμης τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70», ανέφερε.

Οι Lucie και Luke Meier, σχεδιαστικό δίδυμο και ζευγάρι, η πρώτη καλλιτέχνης την οποία άκουσαν μαζί ήταν η Νίνα Σιμόν. Η μουσική της ήταν πάντα ο σωστός ήχος για σημαντικά γεγονότα της ζωής τους. Με το τραγούδι «Be My Husband» άνοιξε η πρώτη επίδειξη μόδας όταν ανέλαβε το τιμόνι του οίκου Jil Sander show.

«Ήταν μία στιγμή πολύ προσωπική, γεμάτη συναίσθημα» τονίζουν. Αυτό το τέλειο τραγούδι χαρίζουν στη δημοπρασία.

Ο Μάικλ Κλάιγκερ, πρόεδρος του MyTheresa δήλωσε στο Vogue ότι «η δωρεά αντικειμένων που έχουν προσωπικό νόημα καθιστά τη δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό τόσο ξεχωριστή όσο και σημαντική».

«Γιορτάζουμε τις γυναίκες κάθε μέρα» πρόσθεσε η Έμα Φρανς από την οργάνωση Mothers2mothers. «Πιστεύουμε στη δύναμη των γυναικών, ότι μπορούν να φέρουν αλλαγές στη ζωή τους και εκείνες των οικογενειών τους και των κοινοτήτων τους, στη Νότια Αφρική».

Οι 3.000 «γυναίκες των θαυμάτων» – θετικές στο HIV εκπαιδεύονται και απασχολούνται από την οργάνωση Mothers2mothers για να παράσχουν στήριξη και συμβουλές υγείας στις πληγείσες κοινότητες – αποτελούν ένα σημαντικό παράδειγμα, ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments