Οικονομία

Επαγγελματικός λογαριασμός: Παρατείνεται η δήλωσή

Επαγγελματικός λογαριασμός: Παρατείνεται η δήλωσή
Επαγγελματικός λογαριασμός: Για όσους δεν δηλώσουν τον λογαριασμό προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Επαγγελματικός λογαριασμός: Παράταση έως τις 30 Απριλίου στην προθεσμία για τη δήλωση στο TAXISnet του επαγγελματικού λογαριασμού, η οποία έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι τότε οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που υποχρεούνται να έχουν POS για να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές θα πρέπει να δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό στον οποίο κατευθύνονται οι εισπράξεις από τις συγκεκριμένες συναλλαγές.

Για όσους δεν δηλώσουν τον λογαριασμό προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης το πρόστιμο ανέρχεται σε 100 ευρώ.

Επαγγελματικός λογαριασμός: Ποιοι πρέπει να δηλώσουν

Επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό θα πρέπει να δηλώσουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.

Ειδικότερα:

  • Οι επαγγελματίες που είναι υπόχρεοι σε POS και δέχονται πληρωμές με ηλεκτρονικό χρήμα θα πρέπει να δηλώνουν ηλεκτρονικά τον ή τους επαγγελματικό/ούς λογαριασμό/ούς στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), εντός μηνός από την έναρξη άσκησης δραστηριότητας που υπάγεται στους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας.
  • Για τη μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.
  • Για την υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ που είναι αρμόδιος για την παραλαβή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments