Υγεία

Το κόλπο για να καθαρίσετε κρεμμύδια χωρίς… δάκρυα (vid)

Το κόλπο για να καθαρίσετε κρεμμύδια χωρίς… δάκρυα (vid)
Πως μπορείτε να καθαρίσετε κρεμμύδια χωρίς να κλάψετε.

Τα κρεμμύδια είναι γνωστό πως προκαλούν δάκρυα.

Μάλιστα αρκετοί αποφεύγουν να καθαρίζουν κρεμμύδια, καθώς θέλουν να αποφύγουν αυτό το ανεπιθύμητο τσούξιμο στα μάτια, που φέρνει και τα δάκρυα.

Τα δάκρυα ωστόσο προκαλούνται ακόμα και σε εκείνους που απλά είναι στο χώρο και ας μην καθαρίζουν οι ίδιοι τα κρεμμύδια.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποιο κόλπο ώστε να αποφύγουμε τα δάκρυα.

Κι όμως υπάρχει.

Το κόλπο είναι να μην τεμαχίζετε την ρίζα του κρεμμυδιού.

Για να αποφύγετε αυτή την ενοχλητική χημική αντίδραση στα μάτια σας, πρέπει να αποφύγετε την απελευθέρωση του θείου στον αέρα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μην τεμαχίσετε την ρίζα του κρεμμυδιού.

Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να βγάλετε ολόκληρη την ρίζα από το κρεμμύδι με μια μεγάλη φέτα.

Ξαναζεσταμένο φαγητό: Οι 10 τροφές που δεν είναι ασφαλές να μπαίνουν στα μικροκύματα

Το ξαναζεσταμένο φαγητό μπορεί να είναι μία λύση για να κατευνάσουμε την πείνα μας, όταν δεν προλαβαίνουμε να μαγειρέψουμε κάτι φρέσκο, όμως δεν είναι πάντοτε ασφαλές προς κατανάλωση.

Το ξαναζεσταμένο φαγητό μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, ειδικά αυτό που ζεσταίνουμε σε φούρνους μικροκυμάτων.

Ακολουθεί μία λίστα με τα τρόφιμα που δεν είναι ασφαλές να ζεστάνουμε ξανά:

Φωτογραφία: Pixabay

Ρύζι

Το ρύζι αν ζεσταθεί στα μικροκύματα και μείνει σε θερμοκρασία δωματίου, τόσα περισσότερα βακτήρια δημιουργούνται. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν διάρροια ή εμετό και ναυτία.

Αυγά

Τα αυγά δεν πρέπει να εκτίθενται πολλές φορές στη θερμότητα και το ζέσταμά τους μπορεί να τα κάνει τοξικά, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει προβλήματα πεπτικό σύστημα.

Αλλαντικά

Τα αλλαντικά περιέχουν χημικά και συντηρητικά και αυτές οι ουσίες γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες όταν εκτίθενται στα μικροκύματα.

Μητρικό γάλα

Αν παραζεσταθεί χάνει πολλές από τις ευεργετικές του ιδιότητες. Τα μικροκύματα ζεσταίνουν ανομοιόμορφα και αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για ένα μωρό.

Λαχανικά

Τα λαχανικά όταν ξαναζεσταίνονται μπορεί να είναι βλαπτικά για τον οργανισμό, καθώς τα φυσικά νιτρικά άλατα που περιέχουν μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες. Αυτές μπορεί να είναι καρκινογόνες, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες.

Κοτόπουλο

Όταν το κοτόπουλο ξαναζεσταίνεται στον φούρνο μικροκυμάτων αυτή η σύνθεση της πρωτεΐνης αλλάζει, διασπάται με διαφορετικό τρόπο και υπάρχει κίνδυνος στομαχικών διαταραχών.

Φωτογραφία: Pixabay

Παντζάρια

Για τα παντζάρια ισχύει ακριβώς το ίδιο που αναφέρθηκε και παραπάνω για τα λαχανικά, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα.

Καυτές πιπεριές

Η καψαϊκίνη που υπάρχει στις καυτές πιπεριές και τους δίνει τη χαρακτηριστική καυτερή γεύση τους, όταν ζεσταίνεται στα μικροκύματα απελευθερώνεται στον αέρα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στην αναπνοή ή ακόμα και βήχα.

Φρούτα

Αν θερμανθούν σχηματίζεται πλάσμα, το οποίο είναι μια μορφή ύλης που δημιουργείται όταν το αέριο είναι ιονισμένο και αφήνει τη ροή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πατάτες

Όταν ζεσταθούν ξανά οι μαγειρεμένες πατάτες, ευνοείται και η ανάπτυξη του βοτυλικού κλωστρηδίου. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο βρακτήριο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοξική δηλητηρίαση (αλλαντίαση).

*Εξωτερική φωτογραφία: Lisa Fotios από το Pexels

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments