Οικονομία

Λογοθέτης: Η Ελλάδα έχει ένα συναρπαστικό μέλλον

Λογοθέτης: Η Ελλάδα έχει ένα συναρπαστικό μέλλον
Λογοθέτης: Οι Έλληνες που είχαν φύγει από τη χώρα λόγω της κρίσης, θέλουν να επιστρέψουν.

«Η Ελλάδα έχει επιστρέψει, είναι ανοιχτή για το επιχειρείν κι αυτό το βλέπουμε πλέον στις επαφές μας με ανθρώπους ανά τον κόσμο», τονίζει ο Νικόλας Λογοθέτης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο Νικόλας Λογοθέτης είναι συνιδρυτής του Concordia Summit και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Libra Group, ενός διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου, με παρουσία σε 35 χώρες και έξι ηπείρους.

Στη Νέα Υόρκη, όπου ζει μόνιμα, δέχεται πλέον καθημερινά ερωτήματα από ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και μέχρι πρότινος παρέμεναν «στα μετόπισθεν», τηρώντας στάση αναμονής, έως ότου ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι «με το θέμα του ευρώ».

Αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ο όμιλος Libra, που έχει ήδη τοποθετήσει πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, κυρίως στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού, αλλά και σε πρωτοβουλίες κοινωνικής υπευθυνότητας και φιλανθρωπίας, εξετάζει και νέες επενδύσεις στη χώρα μας.

«Μείνετε συντονισμένοι», λέει χαρακτηριστικά, ενώ εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι σε δέκα χρόνια από σήμερα η εικόνα της Ελλάδας θα είναι εντελώς διαφορετική και οι Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει σε διάφορες περιοχές ανά την υφήλιο θα αρχίσουν να επιστρέφουν: «Το βλέπουμε αυτό και στη δική μας επιχείρηση, οι Έλληνες που είχαν φύγει από τη χώρα (λόγω της κρίσης), άρχισαν τώρα να θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Κατά τον κ. Λογοθέτη, η Ελλάδα -της οποίας το υπ’ αριθμόν ένα αγαθό είναι, όπως λέει, οι άνθρωποι και η οποία διαθέτει το ισχυρότερο, ίσως, brand στον τουρισμό παγκοσμίως- «προφανώς έχει μπροστά της ένα συναρπαστικό μέλλον».

Ερωτηθείς ποιον ρόλο πιστεύει ότι μπορούν να διαδραματίσουν η αισιοδοξία και η επιμονή στη μεταμνημονιακή πορεία της Ελλάδας απαντά: «Η αισιοδοξία θεωρώ πως είναι το κρίσιμο στοιχείο για το μέλλον της Ελλάδας. Αν θεωρείς ότι θα πετύχεις, θα πετύχεις. Αν θεωρείς ότι θα αποτύχεις, θα αποτύχεις. Η επιμονή είναι επίσης απολύτως απαραίτητη: αν δεν πετύχεις την πρώτη φορά, προσπάθησε ξανά. Συνέχισε να προσπαθείς μέχρι να νικήσεις. Και θα νικήσεις. Η αισιοδοξία και η επιμονή είναι κρίσιμες, είτε μιλάμε γενικά είτε για χώρες».

Τι θα έλεγε σε έναν νεαρό Έλληνα ή μία νεαρή Ελληνίδα, που έχουν απογοητευτεί από την πολυετή κρίση; «Θα τους έλεγα πως θεωρώ ότι καλύτερες μέρες είναι μπροστά, ότι καμιά κρίση δεν διαρκεί για πάντα, θα τους έλεγα να εργαστούν σκληρά, όπως έτσι και αλλιώς ήδη κάνουν οι Έλληνες, ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, η χώρα θα ανακάμψει και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία θα βελτιωθεί» υπογραμμίζει.

Για τον Νικόλα Λογοθέτη η ενασχόληση με τις επιχειρήσεις ξεκίνησε από το γυμνάσιο, όταν ο ίδιος και ο Matthew A. Swift, μαθητές ακόμη στο Salisbury School στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, δημιούργησαν μία επιχείρηση με σνακ για μετά το σχολείο.

Με κεφάλαιο εκκίνησης 5.000 δολάρια η επιχείρηση των δύο γυμνασιόπαιδων πέτυχε έσοδα 350.000 δολαρίων εντός διετίας! Ο Nicholas αργότερα παρακολούθησε το Elliott School of International Affairs στο George Washington University. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εργάστηκε στα Fox News Channel, British Sky Broadcasting, Bryan Cave LLP, Husch Blackwell Sanders και τη News Corporation.

Το δε Libra Group, που ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Λογοθέτη, επικεντρώνεται σε έξι βασικούς τομείς: αεροπορία, ενέργεια, φιλοξενία, ακίνητα, ναυτιλία και διαφοροποιημένες επενδύσεις.

Με βάση στοιχεία από την ιστοσελίδα του ομίλου, η Lease Corporation International (LCI), επιχείρηση χρηματοδοτικής μίσθωσης αεροσκαφών κι ελικοπτέρων του Libra Group, που τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο ιδιώτη εκμισθωτή αεροσκαφών στον κόσμο, έχει αποκτήσει αεροπλάνα αξίας περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξή της.

Η δε ναυτιλιακή εταιρεία του ομίλου, η Lomar, αγόρασε περισσότερα από 125 σκάφη έναντι 2 δισεκατομμύρια δολάρια ., συμπεριλαμβανομένων παραγγελιών για περίπου 25 ολοκαίνουργια πλοία χαμηλής κατανάλωσης καυσίμων (το 2014, ως μέρος της ανανέωσης του στόλου της, η εταιρεία πούλησε ολόκληρο τον υπεράκτιο στόλο της και σήμερα έχει υπό τη σκέπη της 80 πλοία).

Τα δε οικιστικά και εμπορικά ακίνητα του ομίλου ανά τον κόσμο περιλαμβάνουν ιδιοκτησίες άνω των 5,8 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών μόνο στην Αμερική, αναπτυγμένες ή υπό ανάπτυξη, ενώ οι επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, που ξεκίνησαν με ηλιακά και αιολικά πάρκα στη Μεσόγειο, έχουν πλέον επεκταθεί σε χαρτοφυλάκιο δεκάδων έργων.

φωτογραφίες άρθρου και εξωφύλλου: twitter.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments