Διεθνή

Άδεια κυκλοφορίας: Έληξε η προθεσμία ανανέωσης – Ξεκινούν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα

Άδεια κυκλοφορίας: Έληξε η προθεσμία ανανέωσης – Ξεκινούν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα
Άδεια κυκλοφορίας: Όσοι δεν ανανέωσαν θα καταγγέλονται.

Έληξε σήμερα Τρίτη (12/3) η προθεσμία ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας, η οποία ξεκίνησε στις 7 Ιανουαρίου 2019 για τους κατοίκους της Κύπρου.

Οι οδηγοί που δεν ανανέωσαν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους θα καταγγέλλονται.

Σύμφωνα με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του υπουργείο Μεταφορών στην Κύπρο, οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννέα και δώδεκα μηνών.

Με βάση την ίδια νομοθεσία για ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας, που θα γίνονται μετά από την σημερινή μέρα θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση στην άδεια κυκλοφορίας το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το δέκα τις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος.

Έλεγχος από την Αστυνομία

Ο έλεγχος των οχημάτων θα αρχίσει την αύριο Τρίτη 12 Μαρτίου και από την ημερομηνία αυτή η Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν οχήματα χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας.

Το εξώδικο πρόστιμο φθάνει τα 85 ευρώ. Για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχει:

  • Πιστοποιητικό καταλληλότητας σε ισχύ
  • Ασφάλεια

Στο 83% το ποσοστό ανανέωσης

Μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου ανανέωσαν τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων τους 578.000 ιδιοκτήτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 83,16% των οχημάτων που είχαν άδεια κυκλοφορίας μέχρις τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Τα έσοδα του κράτους τους δύο τελευταίους μήνες από την ανανέωση αδειών ξεπερνούν τα 69,3 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments