Τεχνολογία

«Block»: Απεξάρτηση από τα έξυπνα κινητά

«Block»: Απεξάρτηση από τα έξυπνα κινητά
«Block»: Τον αρχικό κλωβό Φαραντέι εφηύρε το 1836 ο Άγγλος επιστήμονας Μάικλ Φαραντέι και είναι μια «ασπίδα» στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

«Block»: Τεχνολογία του 19ου αιώνα προτείνει για απεξάρτηση από τα έξυπνα κινητά ο με έδρα το Άμστερνταμ σχεδιαστής προϊόντων Έρνστ Κόνινγκ (Ernst Koning).

Σχεδίασε έναν «εξεζητημένο κλωβό Φαραντέι» -όπως τον χαρακτήρισε- που μας βοηθά να «κλείσουμε» τον εαυτό μας. Τον εαυτό μας, όχι το κινητό μας.

Τον αρχικό κλωβό Φαραντέι εφηύρε το 1836 ο Άγγλος επιστήμονας Μάικλ Φαραντέι και είναι μια «ασπίδα» στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Το «Block» είναι μια αλουμινένια θήκη στην οποία χωρούν έως και επτά κινητά και το αλουμινένιο επικάλυμμά του επιτρέπει τη διάχυση των ηλεκτρικών ρευμάτων που δημιουργούνται από εξωτερικά ή εσωτερικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία, περιλαμβανομένων του wifi και άλλων τηλεφωνικών σημάτων.

Ο Κόνινγκ δημιούργησε το φορητό, εξαγωνικού σχήματος «Block» σε συνεργασία με τους Ολλανδούς επιχειρηματίες και δημιουργούς Fabian Sapthu, Sidney Volmer και Daan van Dam.

«Απλά, βάλτε το κινητό σας μέσα, και κλείστε το καπάκι. Το “Block” θα μπλοκάρει όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα σήματα, επιτρέποντας σε εσάς να είστε περισσότερο παρών τη συγκεκριμένη στιγμή» λέει ο Κόνινγκ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το να είσαι offline, να μην είσαι connected δηλαδή, έχει γίνει πια πολυτέλεια.

Κινητό: Δώδεκα σοβαρά λάθη που κάνετε όταν το φορτίζετε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν, ως γνωστό, πολλά ψέματα, fake news, ανυπόστατες φήμες, κ.ο.κ., για διάφορα θέματα. Μερικές από αυτές τις… μαϊμού πληροφορίες αφορούν τις συσκευές που έχουν γίνει πια αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς μας… το κινητό μας τηλέφωνο.

Έτσι, λοιπόν κάποιοι πιστεύουν και εφαρμόζουν απίθανα πράγματα π.χ. για να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone τους, φθάνοντας στο σημείο ακόμα και να το βάζουν μέσα στην… κατάψυξη.

Αυτό προφανώς δεν αποφέρει κανένα όφελος, αντιθέτως μπορεί να καταστρέψει την συσκευή.

Τι μπορείτε να κάνετε για να δώσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία του κινητού; Καταρχάς να το αφήσετε να φορτιστεί στο απόλυτο προτού το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, εάν είναι καινούργιο.

Επίσης, οι ειδικοί λένε πως είναι μύθος και τίποτα περισσότερο το ότι οι μπαταρίες των κινητών δουλεύουν καλύτερα εάν είναι φορτισμένες από 40 έως 80%.

Δες στο βίντεο παρακάτω ποια είναι τα υπόλοιπα λάθη που κάνεις κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments