Διεθνή

Boeing 737 Ρωσία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

Boeing 737 Ρωσία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους
Boeing 737 Ρωσία: Το αεροσκάφος φέρεται να αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα του.

Αεροσκάφος Boeing 737-800 προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Σικτιβκάρ στην νοτιοδυτική Ρωσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος με τους 157 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα αντιμετώπισε μηχανική βλάβη και έτσι σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες αρχές.

Εκπρόσωπος της αρμόδιας Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών δήλωσε στο Sputnik ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα κι ότι σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις πρόκειται για μηχανική βλάβη.

Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από την πόλη Μίρνι στην ανατολική Ρωσία προς τη Μόσχα.

Επιβάτες και πλήρωμα είναι ασφαλείς, είπε ο αξιωματούχος. Χθες η ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπρίας απαγόρεψε όλες τις πτήσεις αεροσκαφών Boeing 737 Max στο ρωσικό εναέριο χώρο μέχρι νεωτέρας, μετά την τραγωδία στην Αιθιοπία με τους 157 νεκρούς.

Η Boeing αποσύρει όλα τα 737 Max 8

Να σταματήσει τις πτήσεις σε όλα τα αεροσκάφη αυτού του τύπου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική εταιρία.

Η απόφαση, που αφορά κάθε αεροσκάφος 737 MAX στον κόσμο, έρχεται μετά τις σχετικές απαγορεύσεις δεκάδων χωρών για τις πτήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου από τους εναέριους χώρους τους, μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία που στοίχισε τη ζωή σε 157 επιβαίνοντες.

Τα αεροσκάφη της Boeing είναι 371 και προσωρινά μπαίνουν σε “καραντίνα”.

Στην ανακοίνωσή του, ο αμερικανικός κολοσσός της αεροβιομηχανίας αναφέρει:

«Η Boeing εξακολουθεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των 737 MAX. Παρά ταύτα, ύστερα από διαβούλευση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) και τις Αρχές αεροπλοΐας και πελάτες ανά τον κόσμο, η Boeing αποφάσισε -με σκοπό να καθησυχάσει το επιβατικό κοινό για την ασφάλεια του αεροσκάφους- να προτείνει στην FAA την προσωρινή αναστολή των πτήσεων του συνόλου του στόλου των 371 αεροσκαφών 737 MAX».

Φωτογραφία Pixabay


Να αναφέρουμε, ότι είχε προηγηθεί η απόφασης της Ευρώπης να κλείσει τον εναέριο χώρο της σε αυτού του τύπου το μοντέλο αεροσκάφους. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αποφάσισε την Τετάρτη να κλείσει τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο στα Boeing 737 MAX 8 και 9.

Νωρίτερα, η Γερμανία απαγόρευσε στα 737 MAX 8 και 9 και η Πολωνία τα 737 MAX 8 να πετούν στον εναέριο χώρο τους, ενώ η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία απέκλεισαν όλα τα 737 MAX.

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 ανακοίνωσε ότι θα καθηλώσει στο έδαφός της τα αεροσκάφη Boeing 737 Max 8, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Σε άλλες περιοχές του κόσμου:

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης απαγόρευσαν σήμερα όλα τα Boeing 737 MAX να πετούν στον εναέριο χώρο τους.

Η Μαλαισία έκανε το ίδιο με τα Boeing 737 MAX 8.

Οι χώρες που αναστέλλουν τις πτήσεις:

Η Κίνα ανέστειλε τις πτήσεις των Boeing 737 Max 8 έως οι αμερικανικές αρχές και η εταιρεία Boeing διαβεβαιώσουν ότι «έλαβαν μέτρα για να εγγυηθούν με αποτελεσματικότητα την ασφάλεια των πτήσεων». Συνολικά 76 Boeing της οικογένειας 737 MAX παραδόθηκαν σε καμιά δεκαριά αεροπορικές εταιρείες της Κίνας.

Η Ινδονησία, η εταιρεία της οποίας Lion Air έχασε ένα Boeing 737 MAX 8 στις 29 Οκτωβρίου του 2018 με 189 επιβαίνοντες, αποφάσισε χθες να ακινητοποιήσει τον στόλο της των 11 Boeing 737 MAX 8.

Φωτογραφία Pixabay


Άλλες χώρες:

Η Τουρκία ανέστειλε τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 Max 8 και 9 ως «προληπτικό μέτρο», γνωστοποίησαν σήμερα αξιωματούχοι.

Το Ομάν ανέστειλε τις πτήσεις των 5 Boeing 737 MAX του εθνικού αερομεταφορέα Oman Air, η Νότια Κορέα ζήτησε να ακινητοποιηθούν τα δύο αεροσκάφη της εταιρείας χαμηλού κόστους Eastar Jet εν αναμονή των αποτελεσμάτων επιθεώρησης τους και η Μογγολία καθήλωσε στο έδαφος το μοναδικό 737 MAX 8 του εθνικού αερομεταφορέα Mongolian Airlines.

Η Ινδία ανακοίνωσε ότι καθηλώνει επίσης στο έδαφος τον στόλο της των Boeing 737 MAX.

Επιπροσθέτως, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απαγόρευσε τις πτήσεις όλων των μοντέλων Boeing 737 MAX στον εναέριο χώρο των ΗΑΕ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων (WAM).

Η Flydubai είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία στα ΗΑΕ που χρησιμοποιεί αεροσκάφη MAX 8 και MAX 9.

Στο Κουβέιτ, η Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας απαγόρευσε τις πτήσεις των μοντέλων αεροσκαφών BOEING 737 MAX 8, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KUNA.

Οι εταιρείες που ακινητοποιούν τα αεροσκάφη τους ή αναστέλλουν τις παραγγελίες τους Η Ethiopian Airlines, μετά το δυστύχημα της Κυριακής, καθήλωσε στο έδαφος τα 4 Boeing 737 MAX.

Η εταιρεία Tuifly (Γερμανία και Βρετανία, 15 αεροσκάφη), η εταιρεία Gol (Βραζιλία, 7), η Aeromexico (Μεξικό, 6), η LOT (Πολωνία, 5), η Aerolineas Argentinas (Αργεντινή, 5), η Icelandair (Ισλανδία, 3), η Comair (Νότια Αφρική, 1) και η Cayman Airways ακινητοποιούν τα Boeing 737 MAX 8.

Η Norwegian Air Shuttle (Νορβηγία, 18 αεροσκάφη) και η Turkish Airlines (Τουρκία, 12 αεροσκάφη) ανακοίνωσαν ότι καθηλώνουν στο έδαφος τα Boeing 737 MAX.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments