Υγεία

Φρούτα κατά του λίπους: Οι 4 “θησαυροί” που βοηθούν στην απώλεια κιλών

Φρούτα κατά του λίπους: Οι 4 “θησαυροί” που βοηθούν στην απώλεια κιλών
Τα τέσσερα φρούτα κατά του λίπους που πρέπει να βάλουμε στο διατροφολόγιό μας.

Φρούτα κατά του λίπους: Όλοι επιθυμούμε να χάσουμε κιλά ειδικά όσο πλησιάζει το καλοκαίρι. Ωστόσο, κάνοντας υγιεινή διατροφή τρώγοντας φρούτα δεν βλέπουμε κανέναν αποτέλεσμα. Τι κάνουμε λάθος άραγε;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή, αφού κατά κύριο λόγο επιλέγουμε “γλυκά” φρούτα τα οποία περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρα. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Fiona Kirk η οποία μίλησε στη στήλη Femail της Daily Mail, «όσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά καταναλώνει κανείς, τόσο περισσότερο θα αδυνατίζει, μιας και δε θα νιώθει συνεχώς πείνα».

Ας δούμε τα φρούτα που και θα μας χορτάσουν αλλά και θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας.

  • Γκρέιπφρουτ

Οι μοναδικές χημικές ουσίες που περιέχονται στο γκρέιπφρουτ και η βιταμίνη C βοηθούν στην καταπολέμηση του λίπους και μειώνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, αποτρέποντας την αποθήκευση λίπους και προωθώντας την απώλεια βάρους.

  • Μπανάνες

Μια πολύ καλή πηγή μαγνησίου. Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ενέργειας και τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, προωθεί επίσης τη χαλάρωση των μυών και βοηθά τον οργανισμό να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη.

  • Βατόμουρα

Οι κατεχίνες των βατόμουρων ενεργοποιούν γονίδια που προκαλούν την καύση λίπους. Σύμφωνα με ερευνητές, οι κατεχίνες αυξάνουν την απώλεια λίπους από την κοιλία κατά 77%, ενώ διπλασιάζουν το συνολικό ρυθμό απώλειας βάρους.

  • Μήλα

Τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, μια χημική ουσία που περιέχεται ακόμη στα περισσότερα είδη μούρων και τα φρέσκα φρούτα. Η πηκτίνη βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα των περισσότερων φρούτων και ειδικά στα μήλα και περιορίζει το ποσό του λίπους που μπορούν να απορροφήσουν τα λιποκύττραρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments