Αυτοδιοίκηση

Γιάννης Πισιμίσης: Οι 14 προτάσεις για την Παιδεία από τη “Νέα Πνοή”

Γιάννης Πισιμίσης: Οι 14 προτάσεις για την Παιδεία από τη “Νέα Πνοή”
Ο Γιάννης Πισιμίσης είναι υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πνοής στα Βριλήσσια» και υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης, αποκαλύπτει τον σχεδιασμό της παράταξής του για την Παιδεία στον Δήμο Βριλησσίων.

Αναλυτικά ο Γιάννης Πισιμίσης αναφέρει:

«Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία τότε οφείλουμε να ξεκινήσουμε από την Παιδεία. Από τον τρόπο δηλαδή που θέτουμε τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτίσουμε το κοινό μας παρόν και μέλλον. Οι προοπτικές, όμως, που τίθενται στο χώρο της παιδείας απαιτούν την αποτελεσματική και ουσιαστική παρέμβαση και τον ενεργό ρόλο των δυνάμεων της τοπικής μας κοινωνίας και ειδικότερα του Δήμου μας.


Η δική μας έμφαση βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο η ίδια η διοικητική δομή και λειτουργία του Δήμου ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας σύγχρονης παρέμβασης στα θέματα Παιδείας της πόλης.

Προτείνουμε για το λόγο αυτό έναν ανασχεδιασμό πρώτα απ΄ όλα της επικοινωνίας της σχολικής κοινότητας με τον Δήμο:

  • Μέσα από την δημιουργία ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας καταγραφής παρατηρήσεων, αναγκών, αιτημάτων που αφορούν συνολικά τα θέματα Παιδείας στην πόλη μας και σύνδεσής της με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.
  • Την δημιουργία ειδικής ομάδας εντός της διοικητικής δομής του Δήμου για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών, τον ορθό προγραμματισμό και την συντήρηση των σχολικών κτιρίων.
  • Την ανάπτυξη των υποδομών και της προσβασιμότητας των σχολικών μονάδων καθώς και τον ενεργειακή αναβάθμισή τους με εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών.
  • Την εισαγωγή σύγχρονων τεχνολογικών μέσων διδασκαλίας στα σχολεία του Δήμου.
  • Την καθιέρωση του εγκαταλελειμμένου σήμερα θεσμού της Μαθητικής Συνδιάσκεψης.
  • Την αναβάθμιση του Δημοτικού Κέντρου Ενισχυτικής Μελέτης ώστε να καταστεί ένας χώρος ουσιαστικής μαθησιακής στήριξης για οικογένειες οικονομικά ευάλωτες.
  • Την δημιουργία Δημοτικού Γραφείου Διασύνδεσης για μαθητές και φοιτητές με Πανεπιστημιακά ιδρύματα απ΄όλο τον κόσμο και παράλληλα την δημιουργία κέντρου Επαγγελματικού
  • Προσανατολισμού και σύνδεσής του με την Τοπική Δομή Απασχόλησης που έχουμε σχεδιάσει.
  • Αναβάθμιση και ενίσχυση των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης καθώς και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Βριλησσίων και σύνδεσής τους με την Τοπική Δομή Απασχόλησης.
  • Ορθολογική και Διάφανη διαχείριση των πόρων που διαθέτουν οι Σχολικές Επιτροπές».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments