Αθλητισμός

Spud Webb: Όταν ο ύψους 1.70 play maker κέρδιζε τον διαγωνισμό καρφωμάτων απέναντι στον Ντομινίκ (vids)

Spud Webb: Όταν ο ύψους 1.70 play maker κέρδιζε τον διαγωνισμό καρφωμάτων απέναντι στον Ντομινίκ (vids)
Ο "κοντορεβυθούλης" Spud Webb που είχε αφήσει το NBA με το στόμα ανοιχτό.

Ο Spud Webb έκλεισε πριν από μερικούς μήνες τα 55 του χρόνια. Ποιος είναι ο Spud Webb; Εκείνος που “εκτέλεσε” ένα από τα πιο διάσημα καρφώματα στον αντίστοιχο διαγωνισμό του ετήσιου All Star Game μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Γιατί κατάφερε να μείνει στην ιστορία και να μνημονεύεται μέχρι σήμερα; Διότι ήταν ένας γκαρντ 170 εκατοστών που κέρδισε τον μετρ του είδους Ντόμινικ Ουίλκινς.

Στον τελικό μάλιστα έλαβε το απόλυτο από την επιτροπή, δύο 50άρια. Webb και Ουίλκινς ήταν συμπαίκτες τότε στην Ατλάντα.

Τα καρφώματα του Spud Webb στο διαγωνισμό:

Ο Ουέμπ ήταν ο κοντύτερος (1.70μ.) παίκτης, τότε, στη λίγκα (αργότερα ήρθαν οι Μάγκσι Μπογκς, Ερλ Μπόικινς). Εντούτοις, όταν αγωνιζόταν έπαιζε πάνω από το μέγεθος του και με τις αλτικές του ικανότητες ενίσχυε το πάθος και τη μεγάλη του ψυχή.

Παρεμπιπτόντως, το κατακόρυφο άλμα του ήταν στις 42 ίντσες, μερικοί λένε πως μπορεί να ήταν και στις 50!

Στον διαγωνισμό καρφωμάτων εκείνης της χρονιάς απέδειξε πως ήταν πάνω απ’ όλους όσους συμμετείχαν σε αυτόν. Ο Ουέμπ κατάφερε μερικά καρφώματα που για παίκτη του δικού του ύψους έμοιαζαν ακατόρθωτα.

Μάλιστα, η συμμετοχή του ξάφνιασε τα ΜΜΕ, ακόμη και τον συμπαίκτη του Ντομινίκ Ουίλκινς που τότε υπερασπιζόταν τον τίτλο του καλύτερου στα καρφώματα. Ο τελευταίος, όπως αποκάλυψε ο Ουέμπ, “δεν με είχε δει πριν να καρφώνω”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments