Τουρισμός

Θεσσαλονίκη: Μαγεύει τους ξένους τουρίστες – Την επισκέπτονται πάνω από μια φορά

Θεσσαλονίκη: Μαγεύει τους ξένους τουρίστες – Την επισκέπτονται πάνω από μια φορά
Στα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης που διαπιστώνουν οι επισκέπτες της πόλης είναι η διασκέδαση και το φαγητό.

Πάνω από οκτώ στους δέκα ξένοι τουρίστες της Θεσσαλονίκης δηλώνουν πως θέλουν να επισκεφθούν ξανά την πόλη στο μέλλον, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας της Values, τα οποία παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Μερεκούλιας, 2ο συνέδριο Prodexpo North.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πλειονότητα των ξένων επισκεπτών της πόλης, και συγκεκριμένα το 65%, έρχεται για αναψυχή, ενώ οι τρεις στους δέκα την επισκέπτονται για επαγγελματικό σκοπό.

Στα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης που διαπιστώνουν οι επισκέπτες της πόλης είναι η διασκέδαση και το φαγητό (όπως λέει το 55% των ερωτηθέντων) και το αίσθημα ασφάλειας (25%), ενώ το σημαντικότερο πρόβλημα που εντοπίζουν είναι οι μετακινήσεις εντός της πόλης (65%).

Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο, που προκύπτει από την έρευνα, είναι ότι η Θεσσαλονίκη μόλις για το 25% των ξένων τουριστών αποτελεί τον αποκλειστικό προορισμό του, ενώ για το 75% αποτελεί μέρος του ταξιδιού του.

Στο μεταξύ, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, η διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη κατάφερε να βάλει τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Όπως ανέφερε, από 1 εκατ. διανυκτερεύσεις το 2011 , εκ των οποίων το 75% ήταν Έλληνες, η Θεσσαλονίκη έφθασε πλέον στις 2,5 με 3 εκατ. ανεπίσημα (μαζί με το Airbnb), εκ των οποίων το 54% είναι ξένοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments