Οικονομία

Συντάξεις Απριλίου: Πότε θα καταβληθούν – Όλες οι ημερομηνίες

Συντάξεις Απριλίου: Πότε θα καταβληθούν – Όλες οι ημερομηνίες
Συντάξεις Απριλίου: Νωρίτερα η πληρωμή για ΟΓΑ και ΟΑΕΕ.

Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη (27/3) η καταβολή των συντάξεων Απριλίου.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που ήταν προγραμματισμένο να καταβληθούν την 1η Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ, στους λοιπούς συνταξιούχους οι συντάξεις του μηνός Απριλίου θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019.

  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019.
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου την ίδια μέρα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019.
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019.
  • Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Απριλίου την Τρίτη 2 Απριλίου 2019.
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019.
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019.

Επίδομα παιδιού: Μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις

Λήγει στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, η υποβολή της αίτησης για το επίδομα παιδιού 2019 και έτσι ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21.

Ο ΟΠΕΚΑ δεν θα δεχθεί επιπλέον αιτήσεις για επίδομα παιδιού προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης που προβλέπεται για το 2019.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των πληρωμών, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα παραμείνει ανοιχτή, για νέες αιτήσεις, έως και τις 15 Ιανουαρίου του 2010.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, για όσους η αίτηση Α21 έχει εγκριθεί, δεν χρειάζεται να υποβληθεί ξανά -ούτε μετά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης- καθώς έχει ισχύ ενός έτους.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) αναμένεται να καταβληθεί από μέρα σε μέρα, καθώς ο ΟΠΕΚΑ είχε ανακοινώσει ότι θα γίνει στα τέλη Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments