Διεθνή

Η έκπληξη της χρονιάς: Γνωστή Ελληνίδα υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον Μακρόν στη Γαλλία

Η έκπληξη της χρονιάς: Γνωστή Ελληνίδα υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον Μακρόν στη Γαλλία
Η διακεκριμένη Ελληνίδα αποδέχτηκε την πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τα 30 πρώτα ονόματα των υποψηφίων του κόμματος του, που θα «κατέβουν» στις ευρωεκλογές.

Ανάμεσα τους βρίσκεται και μια διακεκριμένη Ελληνίδα γυναικολόγος!

Η έκπληξη της χρονιάς: Γνωστή Ελληνίδα υποψήφια Ευρωβουλευτές με τον Μακρόν στην Γαλλία

Πρόκειται για την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, είναι διακεκριμένη γυναικολόγος με σπουδές στην Ιταλία, εργάζεται σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Παρίσι, έχει τιμηθεί στο παρελθόν με το παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της αξίας» από τον Φρανσουά Ολάντ για την προσφορά της στην ενημέρωση της κοινωνίας των Κρατών και των Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ιατρικά θέματα και κυρίως στην ενδομητρίωση.

Το 2016, με αφορμή την καμπάνια της για την ενδομητρίωση, είχε φιλοξενηθεί σε μεγάλο αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού Elle, μαζί με την διάσημη τραγουδίστρια Ιμανί και την ηθοποι και σύντροφο του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγιέ.

Το 2017 επισκέφθηκε την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε σε εκδήλωση με θέμα:«Ηνωμένα Έθνη και ενδομητρίωση. Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα».

Πατέρας της κυρίας Ζαχαροπούλου, η οποία επισκέπτεται τακτικά τη χώρα μας, είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Σικυωνίων και νυν υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων, Νίκος Ζαχαρόπουλος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, το κόμμα La Republique En Marche (LREM) αναμένεται να έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές και να κατακτήσει 24 έδρες. Από τους συνολικά 79 υποψηφίους, μόλις ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 30, με τους μισούς υποψήφιους να είναι γυναίκες. Επικεφαλής του γαλλικού ευρωψηφοδελτίου είναι η Ναταλί Λουαζό, νυν υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η πλήρης λίστα του κόμματος θα δημοσιοποιηθει σε λίγες μέρες και σύμφωνα με πηγές θα περιλαμβάνει και άλλους μη Γάλλους υποψηφίους. «Αν προχωρήσουμε με ξένους υποψηφίους θα χρειαστούμε να έχουμε επτά διαφορετικές εθνικότητες επειδή ο αριθμός ανταποκρίνεται στη δομή των ομάδων του ευρωκοινοβουλίου και στα δικά μας κριτήρια για διακρατικές λίστες» δήλωσε ο Σεζουρνέ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments