Τεχνολογία

Streaming: Κατέχει τα μισά έσοδα της μουσικής βιομηχανίας

Streaming: Κατέχει τα μισά έσοδα της μουσικής βιομηχανίας
Το Streaming έχει σημειώσει ραγδαία άνοδος τα τελευταία χρόνια.

To Streaming έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας. Ειδικότερα στην μουσική βιομηχανία που μπορούμε να έχουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια ανά πάσα στιγμή στο κινητό μας.

Παρά το γεγονός πως τελευταία υπάρχει μια αύξηση στις πωλήσεις δίσκων βινυλίου, το Streaming εξακολουθεί να έχει μεγάλο μερίδιο στην πίτα.

Συγκεκριμένα οι διάφορες πλατφόρμες που υπάρχουν κατέχουν τα μισά έσοδα από τις πωλήσεις της μουσικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με την IFPI  το 37% των εσόδων βασίζονται σε συνδρομές και το 10% σε streams που υποστηρίζονται από διαφημίσεις.

Streaming: Ραγδαία άνοδος σε λίγα χρόνια

Οι παραδοσιακοί που συνεχίζουν να αγοράζουν CD και βινύλια παραμένουν ένα ποσοστό της τάξης του 25%. Πρόκειται για μια τρομερή άνοδο των online υπηρεσιών μουσικής αν σκεφτεί κανείς ότι το 2015 κατάφερε να ξεπεράσει πρώτη φορά τις πωλήσεις των CD.

Ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει το Streaiming να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος. Πάντα θα υπάρχει κόσμος που θα θέλει να έχει την μουσική στα χέρια του. Τα συνολικά έσοδα της μουσικής βιομηχανίας για το 2018 υπολογίζονται στα $19.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments