Κόσμος

Πεντάγωνο: Η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F-35 θα συνεχιστεί

Πεντάγωνο: Η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F-35 θα συνεχιστεί
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχιστεί η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων σε δύο μαχητικά F-35 στην Αεροπορική Βάση Λιουκ στην Αριζόνα.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχιστεί η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων σε δύο μαχητικά F-35 στην Αεροπορική Βάση Λιουκ στην Αριζόνα, παρά τη διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας με αφορμή το σχέδιο της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400.

«Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί στην Αεροπορική Βάση Λιουκ», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τσάρλι Σάμερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

‘Οταν ρωτήθηκε αν το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να πάρει πίσω τα δύο μαχητικά που έχουν παραδοθεί στην Τουρκία και βρίσκονται στη συγκεκριμένη βάση, ο Σάμερς απάντησε: «Δεν σχεδιάζουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο».

F-35: Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Αθήνα

Μαχητικά F35 πέταξαν το απόγευμα της Πέμπτης πάνω από την Αθήνα στα πλαίσια της άσκησης «Ηνίοχος» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πιο συγκεκριμένα το περίφημο στρατιωτικό αεροσκάφος F-35 μαζί με τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη όλων των χωρών που παίρνουν μέρος στην άσκηση Ηνίοχος 2019 πέταξαν σήμερα πάνω από τον αττικό ουρανό.

Ο σχηματισμός αποτελούνταν από 7 αεροσκάφη F-16, F-35, F-4, M-2000 και TORNADO, από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία και Ισραήλ, ενώ αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Άσκηση θα διεξάγεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play