Υγεία

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε καφέ από τις κούπες του γραφείου

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε καφέ από τις κούπες του γραφείου
Οι κούπες του γραφείου δεν είναι τόσο...αθώες όσο νομίζουμε.

Όλοι μας πηγαίνοντας το πρωί στο γραφείο θέλουμε έναν καφέ. Τι πιο εύκολο λοιπόν από το να ανοίξουμε το ντουλάπι, να πάρουμε μια κούπα και εν συνεχεία να ακολουθήσουμε την γνωστή… ιεροτελεστία.

Ωστόσο, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα θα μας βάλει σε σκέψεις για το εάν πρέπει να πιούμε ξανά από κούπα του γραφείου. Διαβάζοντάς την λοιπόν σίγουρα είτε θα φέρνουμε κάποιο σκεύος από το σπίτι μας, είτε θα παραγγέλνουμε από έξω.

Φωτογραφία αρχείου Pixabay


Η “παγωμάρα” στους εργασιακούς χώρους λοιπόν ήρθε με την έρευνα του «The Journal of Dairy, Food, and Environmental Sanitation».

Συγκεκριμένα, το 90% από τις κούπες που εξετάστηκαν σε εργασιακούς χώρους είχαν πάνω τους μικρόβια και μικροοργανισμούς ανθεκτικά στο καθαριστικό των πιάτων.

Και το σοκ συνεχίζεται, καθώς το 20% αυτών είχαν πάνω τους μικροσωματίδια κοπράνων. Και εάν νομίζετε ότι ήταν μόνο αυτό, τότε δεν έχετε ακούσει το χειρότερο.

Όσα ποτήρια και κούπες σκουπίζονται με τη πετσέτα του γραφείου και το χαρτί κουζίνας, το ποσοστό τους πενταπλασιάζεται.

Φωτογραφία αρχείου Pixabay


Οι ερευνητές προτείνουν να πλένετε τη κούπα σας στο σπίτι και να την αφήνετε να στεγνώνει στον αέρα και να την παίρνετε κάθε μέρα από το σπίτι σας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments