Ελλάδα

Διαβατά: Οι πρόσφυγες έστησαν νέο καταυλισμό – Άναψαν φωτιές (vid)

Διαβατά: Οι πρόσφυγες έστησαν νέο καταυλισμό – Άναψαν φωτιές (vid)
Παραμένουν στον άτυπο καταυλισμό που έχουν στήσει δίπλα στη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης πρόσφυγες και μετανάστες.

Διαβατά: Για δεύτερη μέρα παραμένουν στον άτυπο καταυλισμό που έχουν στήσει δίπλα στη δομή φιλοξενίας Διαβατών Θεσσαλονίκης πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι μετέβησαν από χθες (4/4/19) στο σημείο ανταποκρινόμενοι σε ψευδές κάλεσμα από το διαδίκτυο που έκανε λόγο για άνοιγμα των συνόρων.

Οι συγκεντρωθέντες έχουν ήδη στήσει τις σκηνές τους και άναψαν φωτιές προκειμένου να διανυκτερεύσουν, ενώ σε παρακείμενο σημείο που έχει μετατραπεί σε χωματερή, ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να επέμβει άμεσα η πυροσβεστική που παραμένει με οχήματα στην περιοχή.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις αρμοδίων να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ελάχιστοι από τους πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες, δέχθηκαν να μεταφερθούν πίσω, στους χώρους φιλοξενίας τους, με ναυλωμένα λεωφορεία από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αναλυτικότερα, περισσότερα από 600 άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή νωρίτερα συγκέντρωσαν σκουπίδια τους και τα έκαψαν.

Ένα μαύρο πέπλο καπνού σκέπασε το σημείο, και τρία πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς. Παράλληλα μετανάστες βλέποντας τη φωτιά να ξεφεύγει προσπάθησαν να την σβήσουν.

Να θυμίσουμε ότι λίγο μετά της 2 το μεσημέρι ομάδα προσφύγων προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό ώστε να προχωρήσουν με κατεύθυνση προς την Ειδομένη και την αστυνομία με απαντά με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσει το πλήθος. Οι πρόσφυγες κινητοποιήθηκαν από ψεύτικες αναφορές επιτήδειων στο Facebook, σύμφωνα με τις οποίες τα σύνορα στην Ειδομένη θα άνοιγαν την Παρασκευή το μεσημέρι.

Πάντως, αποχώρησαν από το Σταθμό Λαρίσης όλοι οι πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν κλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές με αίτημα να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μετέφεραν πρόσφυγες σε Οινόφυτα και Μαλακάσα.

  • Δείτε το σχετικό από drone:
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments