Πολιτική

Κρατική επιχορήγηση 630.000 ευρώ για να γυριστεί ταινία ο Βαρουφάκης

Κρατική επιχορήγηση 630.000 ευρώ για να γυριστεί ταινία ο Βαρουφάκης
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, η οποία θα λάβει κρατική επιχορήγηση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, υπέγραψε απόφαση με την οποία δίνεται κρατική επιχορήγηση 630.000 ευρώ για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, «Ενήλικοι στο δωμάτιο».

Ο Νίκος Παππάς και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δεν “μπλόκαραν” τη χρηματοδότηση της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη από τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά, παρότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών επιτίθεται σφοδρά, μέσα από το βιβλίο του, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της το 2015.

Όπως προκύπτει από έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επιχορηγεί την παραγωγή της ταινίας, «Ενήλικοι στο δωμάτιο» με το ποσό των 629.561 ευρώ.

Το έγγραφο της Διαύγειας:

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο Χρήστος Λούλης στο ρόλο του υπουργού Οικονομικών

Ο Χρήστος Λούλης θα υποδυθεί εν τέλει τον Γιάνη Βαρουφάκη στη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά.

O Χρήστος Λούλης θα έχει στο πλευρό του την Βαλέρια Γκολίνο, η οποία θα ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη τη σύζυγο του Βαρουφάκη, Δώρα Στράτου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρά, η ταινία «Ενήλικοι στο δωμάτιο» αφηγείται την ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας. Ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων στο Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες. Πλην της Αθήνας, το καστ θα μεταβεί στο Λονδίνο, στη Φρανκφούρτη στο Παρίσι και φυσικά τις Βρυξέλλες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments