Τεχνολογία

Πληκτρολόγιο: Αυτός είναι ο λόγος που τα γράμματα είναι ανακατεμένα

Πληκτρολόγιο: Αυτός είναι ο λόγος που τα γράμματα είναι ανακατεμένα
Στο πληκτρολόγιο μας τα γράμματα είναι ανακατεμένα και υπάρχει μια λογική εξήγηση.

Το πληκτρολόγιο του ηλεκτρονικού μας υπολογιστή είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Ρίχνοντας μια ματιά στο πληκτρολόγιο μας, βλέπουμε ότι τα πρώτα γράμματα είναι τα “Q, W, E, R, Τ και Υ”. Η σειρά που υπάρχουν δεν έχουν καμία συνοχή.

Αυτό ξεκίνησε από τις γραφομηχανές και πέρασε με την πάροδο των ετών και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham. Σε αυτήν υπήρχε ένας μηχανισμός με μελάνι, ένας μοχλός για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.

Όταν δόθηκαν στη διάθεση του κόσμου παρατηρήθηκαν τα πρώτα προβλήματα. Όταν κάποιος έγραφε με μεγάλη ταχύτητα, τα γράμματα κολλούσαν και το κείμενο δεν ήταν ευανάγνωστο.

Η μοναδική λύση στο πρόβλημα ήταν να μειωθεί η ταχύτητα. Ο Latham είχε την ιδέα να ανακατέψει τα γράμματα προκειμένου να δυσκολέψει τους αρθρογράφους να γράφουν τόσο γρήγορα. Μόλις η ιδέα εφαρμόστηκε τα αποτελέσματα δικαίωσαν τον δημιουργό και αυτό το σύστημα καθιερώθηκε.

Οι αρθρογράφοι έπρεπε να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση για να γράψουν μια λέξη κάτι που ουσιαστικά “έσωσε” την γραφομηχανή από την αποτυχία. Παρά το γεγονός ότι σήμερα δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα, το σύστημα παρέμεινε ίδιο με τα ανακατεμένα γράμματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments