Διεθνή

Μαδρίτη: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στον ουρανοξύστη

Μαδρίτη: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στον ουρανοξύστη
Ψεύτικη η απειλή για βόμβα σε ουρανοξύστη στη Μαδρίτη.

Ουρανοξύστης που στεγάζει τέσσερις πρεσβείες στη Μαδρίτη εκκενώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/4/19), έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα, ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία.

«Λάβαμε προειδοποίηση για βόμβα (…) η εκκένωση έχει αρχίσει. Πρέπει να εργασθούμε, να προχωρήσουμε στην επιθεώρηση» αυτού του ουρανοξύστη που φέρει την ονομασία Torrespacio, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στον ουρανοξύστη Torrespacio στεγάζονται οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Ολλανδίας και της Αυστραλίας. Το κτήριο είναι ύψους 235 μέτρων και έχει 57 ορόφους.

Ωστόσο, μετά τους απαραίτητους ελέγχους, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι η προειδοποίηση για εκρηκτικό μηχανισμό ήταν «ψεύτικος συναγερμός».

«Διαπιστώσαμε πως ο συναγερμός ήταν ψεύτικος», έκανε γνωστό η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter, προσθέτοντας πως διεξάγει έρευνες για «την προέλευση του τηλεφωνήματος».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η «απειλή» είχε διατυπωθεί στην αυστραλιανή πρεσβεία. Αυτή η τελευταία ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter πως θα παραμείνει «κλειστή για το υπόλοιπο της ημέρας».

Ομάδες πυροσβεστών και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης εστάλησαν επιτόπου στο σημείο και ξεκίνησαν τις έρευνες.

Περίπου μιάμιση ώρα μετά το τηλεφώνημα, η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε πως το κτίριο ελέγχθηκε και πως επρόκειτο για φάρσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments