Διεθνή

Παναγία των Παρισίων: Η Ρωσία διεξάγει συνομιλίες με την Γαλλία με θέμα την συνδρομή της στην αποκατάστασή της

Παναγία των Παρισίων: Η Ρωσία διεξάγει συνομιλίες με την Γαλλία με θέμα την συνδρομή της στην αποκατάστασή της
Η Ρωσία διεξάγει συνομιλίες με την Γαλλία, για να τις παράσχει εξειδικευμένη βοήθεια σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση του ναού της Παναγίας των Παρισίων.

Η Ρωσία διεξάγει συνομιλίες με την Γαλλία, για να τις παράσχει εξειδικευμένη βοήθεια σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση του ναού της Παναγίας των Παρισίων, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Όλγα Γκολοντέτς.

«Σήμερα η Ρωσία κατέχει μοναδικές δυνατότητες στο τομέα του πολιτισμού και στον τομέα της αποκατάστασης μνημείων.

Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την γαλλική πλευρά, καθώς χρειάζονται πολύ συγκεκριμένοι εμπειρογνώμονες που είναι εξειδικευμένοι σε πολύ συγκεκριμένα είδη παρόμοιων εργασιών.

Νομίζω ότι θα παράσχουμε πραγματικά μια σοβαρή υποστήριξη με τον επαγγελματισμό των δικών μας εμπειρογνωμόνων» δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης.

Η Όλγα Γκολοντέτς, απαντώντας στην ερώτηση αν μετά την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων πρόκειται στην Ρωσία να πραγματοποιηθούν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι για την πυρασφάλεια των μουσείων και των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, είπε ότι στην Ρωσία το θέμα της πυρασφάλειας είναι μια από τις πλέον σημαντικές προτεραιότητες και προσέθεσε ότι «τέτοιοι έλεγχοι πραγματοποιούνται τώρα συστηματικά».

Παναγία των Παρισίων: Δωρεές που ξεπερνούν τα 600 εκατομμύρια ευρώ

Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων κοσμήματος της γοτθικής αρχιτεκτονικής και σύμβολο του Παρισιού, έχει προκαλέσει πρωτοφανή δυναμική αλληλεγγύης.

Οι δωρεές από μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους και πλoύσιες οικογένειες της Γαλλίας για τη χρηματοδότηση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων ξεπερνούν ήδη τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η οικογένεια που έχει κληρονομήσει τη L’Oreal, οι Μπετανκούρ-Μεγέρ, μαζί με τον παγκόσμιο κολοσσό καλλυντικών ανακοίνωσαν σήμερα δωρεά συνολικού ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ στα οποία προστίθενται τα 200 εκατομμύρια της οικογένειας Αρνό και του ομίλου της LVMH, και τα 100 εκατομμύρια που υποσχέθηκαν αντίστοιχα ο πετρελαϊκός όμιλος Total και η οικογένεια Πινό, ιδιοκτήτρια του ομίλου Kering.

Ο επιχειρηματίας Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ (Firmalac) θα συνδράμει με δωρεά 10 εκατομμυρίων ευρώ για την “αποκατάσταση του βέλους” και η οικογένεια Μπουίγκ του ομώνυμου ομίλου τηλεπικοινωνιών θα δώσει επίσης 10 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μεγάλα έργα ζωγραφικής της Παναγίας των Παρισίων θα μεταφερθούν στο Λούβρο

Τα μεγάλα έργα ζωγραφικής της Παναγίας των Παρισίων, που υπέστησαν φθορές κυρίως από τον καπνό, πρόκειται να μεταφερθούν από την Παρασκευή στο Μουσείο του Λούβρου για συντήρηση, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ “Οι μεγάλοι πίνακες της Παναγίας των Παρισίων δεν υπέστησαν ζημιές που σχετίζονται με τη φωτιά, αλλά περισσότερο από τον καπνό “, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού ,μιλώντας στους δημοσιογράφους μπροστά από τον ναό.

” Οι πίνακες ενδέχεται να αρχίσουν να μεταφέρονται με ασφάλεια από την Παρασκευή στα εργαστήρια του Λούβρου όπου θα γίνει η συντήρηση και αποκατάστασή τους» , δήλωσε ο υπουργός. «Οι Γάλλοι αρχιτέκτονες έχουν κινητοποιηθεί για να διασφαλίσουν τη στατική ασφάλεια του χώρου στο σύνολό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments