Διεθνή

Σρι Λάνκα: Νέα έκρηξη στην περιοχή – Πάνω από 150 οι νεκροί

Σρι Λάνκα: Νέα έκρηξη στην περιοχή – Πάνω από 150 οι νεκροί
Μπαράζ εκρήξεων στη Σρι Λάνκα. Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, εκατοντάδες και οι τραυματίες.

Νέα έκρηξη σημειώθηκε σε προάστιο της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, Κολόμπο, λίγο μετά τις 12:00 (ώρα Ελλάδος)

Πρόκειται για την έβδομη βομβιστική επίθεση εντός της ημέρας και, μάλιστα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών στη χώρα που ήδη μετρά τουλάχιστον 150 νεκρούς από το μπαράζ εκρήξεων, σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία.

Αυτή τη φορά, η έκρηξη σημειώθηκε σε ξενοδοχείο, σε προάστιο Ντεχιγουάλα της πρωτεύουσας Κολόμπο.

“Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση”, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας πως μόνον στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Κολόμπο έχουν μεταφερθεί 254 τραυματίες, ενώ άλλοι 60 απαριθμούνται στις επιθέσεις στις άλλες πόλεις από τις έξι συνολικά εκρήξεις που έπνιξαν στο αίμα τη χώρα.

https://twitter.com/awaited_hope/status/1119876534184153089

Παράλληλα σε πολλές εκατοντάδες υπολογίζονται οι τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί μαζικά σε νοσοκομεία, τονίζουν οι αρμόδιες αρχές.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές στη Σρι Λάνκα κάνουν έκκληση για δωρεά αίματος, καθώς οι τραυματίες των επιθέσεων είναι εκατοντάδες. Δεκάδες πολίτες συρρέουν, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους μεγάλων διεθνών μέσων, σε τράπεζες αίματος προκειμένου να δώσουν αίμα για τους τραυματίες της επίθεσης.

Πληροφορίες του Γαλλικού πρακτορείου αναφέρουν πως οι δυνάμεις ασφαλείας στη χώρα ήταν σε επιφυλακή εδώ και δέκα ημέρες, καθώς υπήρξε προειδοποίηση για βομβιστές καμικάζι σε «μεγάλες εκκλησίες» της Σρι Λάνκα.

Οι ίδιες πληροφορίες συνέδεαν τις επιθέσεις αυτές με την ακραία μουσουλμανική οργάνωση NTJ που στο παρελθόν έχει συνδεθεί με περιστατικά βανδαλισμών σε αγάλματα βουδιστικών ναών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments