Πολιτική

Νέα σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Νέα σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
Άρχισε σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και με το "καλημέρα" είχαμε εντάσεις.

Κόντρα με το «καλημέρα» στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις αλλαγές στις πανελλήνιες εξετάσεις.  Η απόφαση του Κώστα Γαβρόγλου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με συνοπτικές διαδικασίες εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Τις ενστάσεις αυτές εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος σε αυστηρούς τόνους καυτηρίασε την απόφαση του υπουργού και με σκωπτική διάθεση πρότεινε από την κυβέρνηση να φέρνει ψηφίσματα τα οποία όπως είπε δεν χρειάζονται τη ψήφο των βουλευτών. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν με τον κ. Τζαβάρα να επανέρχεται: “Δεν μπορώ να ανεχτώ τη χάβρα των Συριζαίων” ανέφερε και έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατικότητας.

“Την δημοκρατία τη ζήσαμε στο σχέδιο Αθηνά (σ.σ σχέδιο αναδιάρθρωσης του εκπαιδευτικού χάρτη της χώρας το 2013) απάντησε ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος προκαλώντας νέο γύρω αντιπαραθέσεων. Ενστάσεις ως προς τη διαδικασία εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο να συζητείται το νομοσχέδιο την Μεγάλη Εβδομάδα που είναι κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια.

“Δεν γνώριζα ότι το ΚΚΕ είναι τόσο θρησκόληπτο” απάντησε με ειρωνική διάθεση ο Κώστας Γαβρόγλου. Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι είχε προσκαλέσει τα κόμματα από τον Σεπτέμβριο του 2017 να καταθέσουν τις απόψεις τους και το έπραξε μόνο το Ποτάμι. “Αν ήταν μεγάλο έπρεπε να μας ζητήσετε να σας δώσουμε βοηθούς για να σας βοηθήσουμε στην ανάγνωση” συνέχισε στους ίδιους τόνους απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση και υπενθύμισε ότι το νομοσχέδιο ήταν στην διαβούλευση εδώ και πολύ καιρό.

“Η Βουλή δεν μετέχει στην διαβούλευση. Η Βουλή είναι το κυρίαρχο όργανο του κράτους που κρίνει εάν τα νομοσχέδια που βρίσκονται στην διαβούλευση αξίζει να γίνουν νόμοι” απάντησε ο Κώστας Τζαβάρας.

Νομοσχέδιο υπουργείο Παιδείας: Αποχώρησε το ΚΙΝΑΛ

Σημειώνεται ότι χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ εξελίσσεται στην ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ είχαν αποχωρήσει μετά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την ίδια στάση τηρούν και στη διαδικασία στην Ολομέλεια. Όπως έχει δηλώσει το ΚΙΝΑΛ δεν θα μετέχει στη συζήτηση διότι αρνείται να συμμετάσχει σε ένα θεσμικό έγκλημα που διαλύει το Λύκειο, καταργεί την τεχνολογική εκπαίδευση, βυθίζει τους νέους ανασφάλεια.

Την απόφαση του Κινήματος Αλλαγής να αποχωρήσει από τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε η εισηγήτρια, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Αποχωρήσαμε από την κοινοβουλευτική διαδικασία για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Αρνούμαστε να συμπράξουμε σε ένα θεσμικό έγκλημα που διαλύει το Λύκειο, καταργεί την τεχνολογική εκπαίδευση και βυθίζει στην ανασφάλεια τα νέα παιδιά με το εξεταστικό, ενώ υποβαθμίζει τα πτυχία», δήλωσε. Επίσης, πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές, «θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να καταργηθεί το έκτρωμα Γαβρόγλου και να ξεκινήσει θεσμικός διάλογος με τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου».

Live η συνεδρίαση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments