Ελλάδα

Μεγάλη Παρασκευή: Ο Επιτάφιος στην Ουρανούπολη είναι ένα κόσμημα (pics)

Μεγάλη Παρασκευή: Ο Επιτάφιος στην Ουρανούπολη είναι ένα κόσμημα (pics)
Μεγάλη Παρασκευή: Στην Ουρανούπολη στολίζουν τον Επιτάφιο επί ένα μήνα. Η τελική του μορφή είναι εξαιρετική.

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και ο Επιτάφιος στην Ουρανούπολη είναι ζηλευτός. Στην περιοχή, ο στολισμός του Επιταφίου αποτελεί μια ιεροτελεστία για όλο το χωριό που κρατάει έναν μήνα. Χθες, Μεγάλη Πέμπτη, οι γυναίκες του χωριού έβαλαν τις τελευταίες… πινελιές σε έναν Επιτάφιο κόσμημα που δίνει μαθήματα έξοχης αισθητικής. Για δεκαέξι συναπτά έτη οι Ουρανοπολίτισσες στολίζουν έναν μοναδικό Επιτάφιο με λουλούδια και πέρλες πάνω σε υπέροχα βυζαντινά χρώματα και σχέδια από βιβλία του Αγίου Όρους.

Όπως αναφέρει το halkidikinews.gr, φέτος ο Επιτάφιος της Ουρανούπολης θα αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών καθώς φτιάχτηκε με πάνω από 70.000 χάντρες και πέρλες και περίπου 20.000 χρυσάνθεμα – μινιατούρες. Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ κάτοικοι και επισκέπτες της Ουρανούπολης συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του οικισμού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο όλοι συγκεντρώνονται μπροστά από τον Πύργο του Προσφορίου στο λιμάνι για να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη».

Επιτάφιος με 100.000 χάντρες στη Λάρισα

Ακόμη ένας επιτάφιος… κόσμημα, αυτή τη φορά στη Λάρισα. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η αγάπη και η θέληση ενώθηκαν, δημιουργώντας ένα μεγαλοπρεπή Επιτάφιο στην εκκλησία Αναλήψεως του Σωτήρος, στην συνοικία του Αβέρωφ, στη Λάρισα. Ο κύριος Δημήτρης Κοντοζήσης με την πολύτιμη βοήθεια του, καθώς οι ιερείς αλλά και οι γυναίκες της ενορίας, ενώθηκαν για πολλοστή φορά καταθέτοντας αγάπη και μεράκι για να στολίσουν τον Επιτάφιο της εκκλησίας. Τοποθέτησαν εξαιρετικές ποικιλίες λουλουδιών και πάνω από 100.000 χάντρες.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, το αποτέλεσμα αυτής της κοινωφελούς προσφοράς μοιάζει εκπληκτικό και πλήθος πιστών της πόλης, επισκέπτονται τον ναό για να προσκυνήσουν το θεάρεστο αυτό έργο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments