Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Χαλάει ο καιρός σε λίγες ώρες – Δείτε αναλυτική πρόβλεψη και χάρτες (pics)

Πρόγνωση καιρού: Χαλάει ο καιρός σε λίγες ώρες – Δείτε αναλυτική πρόβλεψη και χάρτες (pics)
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Μεγάλο Σάββατο (27/4).

Πρόγνωση καιρού: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Μεγάλο Σάββατο. Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες.

Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια. Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο, μεταξύ άλλων, έχει και αφρικανική σκόνη, με αυξημένες συγκεντρώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από ανατολικές, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πρόγνωση καιρού: Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο (27/4)

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, μέτριοι σε ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα φυσούν βοριάδες, 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 και στην Κρήτη τοπικά 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα καλός θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναλυτικά όλα τα νέα για την εξέλιξη του καιρού στην ειδική κατηγορία του pagenews.gr εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments