Διεθνή

Εκλογές στην Ισπανία: Προηγείται ο Σάντσεθ, αλλά χωρίς πλειοψηφία – Στη Βουλή η ακροδεξιά

Εκλογές στην Ισπανία: Προηγείται ο Σάντσεθ, αλλά χωρίς πλειοψηφία – Στη Βουλή η ακροδεξιά
Εκλογές στην Ισπανία: Δηλώνουν παρών οι Ισπανοί. Στο 60,7% η συμμετοχή.

Εκλογές στην Ισπανία: Προηγούνται οι Σοσιαλιστές του απερχόμενου πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στις βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν στην Ισπανία, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρνουν να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του GAD3, που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Η ακροδεξιά καταφέρνει κι εισέρχεται στην ισπανική Βουλή, για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια, αφού το κόμμα Vox εμφανίζεται, βάσει της δημοσκόπησης του GAD3, να εκλέγει βουλευτές.

Η δημοσκόπηση του κρατικού RTVE, που βασίζεται στην πρόθεση ψήφου ψηφοφόρων το διάστημα 22ας και 27ης Απριλίου, κατέδειξε ότι κανένα κόμμα δεν καταφέρνει από μόνο του να συγκεντρώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ισπανία: Στο 60,7% η συμμετοχή στις εκλογές

Το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Ισπανία ανήλθε σε 60,7% στις 19.00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, σε σύγκριση με ποσοστό 51,2% που είχε καταγραφεί την ίδια ώρα στις προηγούμενες εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2016.

Ο απερχόμενος σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είναι το φαβορί στις δημοσκοπήσεις, χωρίς όμως να συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που θα υποχρεώσει όλα τα κόμματα να επιδιώξουν τον σχηματισμό συνασπισμών, σε ένα κοινοβούλιο που αναμένεται ότι θα είναι περισσότερο κατακερματισμένο παρά ποτέ και στο οποίο επικρατεί η πόλωση εξαιτίας της απόπειρας απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 9 π.μ. (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) και τελείωσε στις 8 μ.μ. (21:00 ώρα Ελλάδας).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments