Ελλάδα

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Στο εδώλιο σήμερα οι 7 συλληφθέντες για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Στο εδώλιο σήμερα οι 7 συλληφθέντες για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη
Τραγωδία στην Καλαμάτα: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας στον «καπετάνιο του μπουλουκιού» και στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο.

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν σήμερα Τρίτη οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στον χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, οι επτά συλληφθέντες, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος, θα δικαστούν στις 13:00, με την αυτόφωρη διαδικασία. Χθες, τα επτά άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ θα παραμείνουν κρατούμενα μέχρι τη δίκη.

Όπως έγινε γνωστό στον καπετάνιο του μπουλουκιού ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Όσον αφορά τον εντεταλμένο για το σαϊτοπόλεμο δημοτικό σύμβουλο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Οι παραπάνω κατηγορίες πάντως διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος. Οι επτά άντρες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να περάσουν την Αυτόφορη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στη 1 το μεσημέρι.

Ξεσπά μέσω Facebook ο γιος του αδικοχαμένου εικονολήπτη (pic)

Παρά το γεγονός ότι η Καλαμάτα θρηνεί τον χαμό του 53χρονου, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι το έθιμο δεν θα απαγορευτεί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Παναγιώτης Νίκας, «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Είναι στο DNA των Μεσσηνίων».

Το ξέσπασμα του γιου του εικονολήπτη

Ο γιος του άτυχου 53χρονου μέσω Facebook ξεσπά αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνίων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα… Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments