Οικονομία

120 δόσεις Εφορία: Κοινή συνέντευξη Τύπου Αχτσιόγλου, Τσακαλώτου, Χαρίτση (vid)

120 δόσεις Εφορία: Κοινή συνέντευξη Τύπου Αχτσιόγλου, Τσακαλώτου, Χαρίτση (vid)
120 δόσεις Εφορία: Το νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Το απόγευμα της Κυριακής παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου η ΈφηΑχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Χαρίτσης.

120 δόσεις Εφορία: Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Το νομοσχέδιο αφορά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, που κατατίθεται αύριο Δευτέρα στη Βουλή.

120 δόσεις Εφορία: Δείτε την κοινή συνέντευξη Τύπου Αχτσιόγλου, Τσακαλώτου, Χαρίτση

Τσακαλώτος για 120 δόσεις: «Περάσαμε την χειρότερη κρίση του καπιταλισμού και πολύς κόσμος έχει πρόβλημα ρευστότητας. Το σύστημα βοηθάει αυτούς που θέλουν να πληρώσουν χωρίς να διευκολύνει αυτούς που θέλουν να “παίξουν” με το σύστημα. Οι ρυθμίσεις αυτές σε συνδυασμό με την ανάπτυξη δείχνει ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα. Δεν θριαμβολογούμε, ξέρουμε ότι ο κόσμος υποφέρει, αυτά που κάνουμε είναι σιγά-σιγά να αμβλυνθούν αυτά τα προβλήματα. Υπάρχει και ένα συνολικό πακέτο που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε θα απαντήσουμε σε σχετικές ερωτήσεις, κάθε πράγμα στον καιρό του.

Δεν ξέρω εάν ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στην πρόταση για τη συζήτηση για τον κ. Πολλάκη, τότε θα καθυστερήσουμε 3 μέρες για να γίνει συζήτηση στη Βουλή. Αυτό θα είναι λάθος διότι ο ελληνικός λαός θέλει να ακούσει τα θετικά μέτρα, οπότε θα σταματήσει αυτή η συζήτηση για να κάνουμε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Εμείς θέλουμε να συζητήσουμε τις 120 δόσεις και τα άλλα μέτρα».

«Στη ρύθμιση των 120 δόσεων υπάγονται όλοι, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ επανέλαβε πως η καινοτομία του νομοσχεδίου έγκειται στο ότι προβλέπεται «κούρεμα» της βασικής οφειλής για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. «Θα υπάρχει “κούρεμα” προσαυξήσεων κατά 85%», πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας

120 δόσεις Εφορία: Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα και οι τελευταίες λεπτομέρειες συζητήθηκαν κατά τη σημερινή πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει επίσης τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων.

Επίσης στη σύσκεψη έγινε εκτενή συζήτηση για το πλαίσιο των φορολογικών ελαφρύνσεων και των κοινωνικών δαπανών σύμφωνα με το δημοσιονομικό χώρο που προκύπτει για το 2019. Η κυβέρνηση εξετάζει σειρά μέτρων πριν καταλήξει στο βέλτιστο δυνατό μείγμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments