Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Επί τάπητος η ανανέωση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο

ΟΑΕΔ: Επί τάπητος η ανανέωση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο
ΟΑΕΔ: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, συναντήθηκε με την Κίνηση Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, με σκοπό την παράταση - ανανέωση του προγράμματος.

Η παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το οποίο λήγει τον επόμενο μήνα, ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση του Νίκου Ηγουμενίδη με την Κίνηση Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρόσκληση 8/2018 του ΟΑΕΔ και στη δυνατότητα ανανέωσης/παράτασης της. Αυτό θα γίνει, ούτως ώστε να εξασφαλισθεί η αδιάλειπτη λειτουργία της χωρίς χρονικό κενό.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του προγράμματος τόνισαν τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην περίπτωση της μη παράτασης-ανανέωσης. Οι ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου μπορεί να μείνουν χωρίς επαρκές προσωπικό, ειδικά σε περίοδο αυξημένης τουριστικής κίνησης. Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν και χρονικές δυσκολίες κάλυψης των θέσεων ακόμα κι αν προκηρυχθεί ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Μετέφερε τις επισημάνσεις στο Υπουργείο ο Ηγουμενίδης, αναζητείται λύση

Στην συνάντηση εκ μέρους της Κίνησης Εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας Δήμου Ηρακλείου συμμετείχαν οι: Εμμανουέλα Φανουράκη, Νικόλαος Λιόντογλου, Βασιλική Λεονταράκη, Μαρίνα Ζωνωνάκη, Μαρία Βαρδάβα, Ιωάννα Μανίκα και Συμεωνία Κορσάββα. Ο Νίκος Ηγουμενίδης έχει ήδη μεταφέρει όλες τις επιμέρους επισημάνσεις της Κίνησης των Εργαζομένων στο αρμόδιο Υπουργείο. Παράλληλα, για να λυθεί το ζήτημα βρίσκεται σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας κ. Κώστα Μπάρκα.

Τι είναι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και ποιοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής

Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στους Δήμους μπήκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2018, προσφέροντας 30.033 θέσεις πλήρους απασχόλησης για διάστημα οκτώ μηνών. Η δράση αυτή είχε ως στόχο αρχικά την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας των πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Ταυτόχρονα, έδινε τη δυνατότητα αναβάθμισης των προσόντων όσων συμμετείχαν, με σκοπό την ομαλότερη επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Δικαίωμα να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα είχε δοθεί σε όσους ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκαν σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
  • εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους
  • άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments