Ελλάδα

Υπόθεση Γιακουμάκη: Συνεχίζεται στα Ιωάννινα η δίκη των εννέα Κρητικών

Υπόθεση Γιακουμάκη: Συνεχίζεται στα Ιωάννινα η δίκη των εννέα Κρητικών
Η δίκη των εννέα Κρητικών για την πολύκροτη υπόθεση Γιακουμάκη συνεχίστηκε σήμερα με εξετάσεις νέων μαρτύρων.

Οι εννέα νεαροί που δικάζονται για την υπόθεση Γιακουμάκη βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα. Επισημαίνεται, όπως αναφέρουν κρητικά ΜΜΕ, ότι κατά τις πρώτες συνεδριάσεις τον περασμένο Απρίλιο, κανείς από τους κατηγορούμενους δεν βρέθηκε στα δικαστήρια και όλοι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Ο εισαγγελέας της έδρας τον περασμένο Απρίλιο ζήτησε την προσαγωγή δύο πρώην σπουδαστών στη Γαλακτοκομική Σχολή, των οποίων το όνομα εμφανίζεται στις έως τώρα καταθέσεις στο ακροατήριο. Επίσης, ζήτησε την προσαγωγή στο δικαστήριο μιας πρώην σπουδάστριας, η οποία απουσίαζε από τη διαδικασία του περασμένου Απριλίου, επικαλούμενη λόγους υγείας. Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε την εξέταση ακόμη ενός πρώην σπουδαστή, ο οποίος το 1ο έτος συγκατοικούσε με τον άτυχο Βαγγέλη Γιακουμάκη, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από την έδρα.

Διεκόπη αργά το μεσημέρι και θα συνεχιστεί στις 6 Ιουνίου, η δίκη τον 9 Κρητικών στην πολύκροτη υπόθεση Γιακουμάκη, η οποία είχε ξεκινήσει πριν το Πάσχα, με την εξέταση μαρτύρων, των γονιών και των πρώην σπουδαστών στην Γαλακτοκομική Σχολή.

Σήμερα εξετάστηκαν 4 μάρτυρες όλοι πρώην σπουδαστές στην Γαλακτοκομική Σχολή. Ο πρώην συγκάτοικος του άτυχου Βαγγέλη είπε πως ο 19χρονος ήταν ένα παιδί με πρόγραμμα και σειρά, ενώ διέψευσε όλα όσα λέγονται για χειροδικίες σε βάρος του. Μία συμφοιτήτρια κατέθεσε πως ποτέ δεν αντελήφθη κάτι κακό σε βάρος του Βαγγέλη, ενώ ένας άλλος συμφοιτητής, είπε: «Είδα δει να τον κυνηγούν στον διάδρομο, να του ρίχνουν κρύο νερό. ‘Ακουσα πως του έριχναν σφαλιάρες και τον έκλειναν στην ντουλάπα». Τραγικές φιγούρες στο ακροατήριο, ήταν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Πολλές φορές ο χαροκαμένος πατέρας ζήτησε να ακουστούν όλες οι αλήθειες για την υπόθεση.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι. Πιστεύεται ότι είχε πέσει θύμα bullying και λεκτικού εκφοβισμού, τα οποία ήταν και τα αίτια της εξαφάνισης και του θανάτου του. Η υπόθεσή του απασχόλησε έντονα τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα γιατί θεωρείται ότι έφερε στο φως ένα πρόβλημα που συχνά αποσιωπάται.

Η εξαφάνιση του Γιακουμάκη ανακαλύφθηκε από την μητέρα του η οποία τηλεφωνούσε στο κινητό του, αλλά δεν έπαιρνε απάντηση. Στη συνέχεια τηλεφώνησε σε συμφοιτητές του μήπως ήξεραν που βρίσκεται. Την ίδια ημέρα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Γιακουμάκη. Αρχικά οι έρευνες επικεντρώθηκαν μόνο στην ευρύτερη περιοχή της σχολής, αλλά αργότερα οι έρευνες επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής ξεκίνησε στα τηλεοπτικά δίκτυα η προβολή κάρτας στοιχείων του Γιακουμάκη για την διευκόλυνση των ερευνών εντοπισμού, ενώ διάφορες μαρτυρίες τον ήθελαν να βρίσκεται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Τελικά, στις 15 Μαρτίου του 2015, εντοπίστηκε το πτώμα του Γιακούμακη, 800 μέτρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Το πτώμα αναγνωρίστηκε από τον θείο του θύματος. Η είδηση συγκλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο και χιλιάδες άτομα αποχαιρέτησαν τον Γιακουμάκη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κηδεύτηκε δύο ημέρες μετά, στις 17 Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments