Παιδί

Λούκυ Λουκ: Ο νέος δημιουργός του, Achde, έρχεται στην Αθήνα

Λούκυ Λουκ: Ο νέος δημιουργός του, Achde, έρχεται στην Αθήνα
Στα βήματα του Morris, δημιουργού του Λούκυ Λουκ, ο συνεχιστής της σειράς, ο Γάλλος Achdé, θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην Αθήνα, την Πέμπτη 9 Μαΐου, στις 19:00.

Στα βήματα του Morris, δημιουργού του Λούκυ Λουκ, ο συνεχιστής της σειράς, ο Γάλλος Achdé, θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην Αθήνα, την Πέμπτη 9 Μαΐου, στις 19:00.Συγκεκριμένα, θα βρεθεί στο Public Συντάγματος για την παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του τελευταίου άλμπουμ του, «Λούκυ Λουκ – Ένας καουμπόυ στο Παρίσι» σε κείμενα Jul και μετάφραση Βασίλη Πουλάκου.

Γεννημένος το 1961 στην Λυών, και με πραγματικό όνομα Hervé Darmenton (H.D.), άξιος κληρονόμος του Morris, ο Achdé είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους σταρ της γαλλικής σκηνής των κόμικς.

Σχεδιαστής από το 1985, ανέλαβε και συνεχίζει μέχρι σήμερα το σχέδιο της σειράς του ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ και του ΡΑΝΤΑΝΠΛΑΝ. Από την ΜΑΜΟΥΘ COMIX έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα 9 άλμπουμ του, σε κείμενα του ίδιου και των Jul, Daniel Gerra, Daniel Pennac και Tonino Benacquista.

Λούκυ Λουκ: Ιστορία και πλοκή

Ο Λούκυ Λουκ είναι βελγικό κόμικ που δημιουργήθηκε από τον Morris. Γνώρισε την περίοδο της μεγαλύτερης ακμής του κατά την εποχή που σεναριογράφος του ήταν ο Ρενέ Γκοσινί. Η ιστορία του Λούκυ Λουκ τοποθετείται στην Άγρια Δύση των ΗΠΑ (Far West) κατά την περίοδο του 19ου αιώνα, λίγα χρόνια μετά την λήξη του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (περίπου στα 1880), με πρωταγωνιστή τον Λούκυ Λουκ, ένα “φτωχό και μόνο καουμπόι”. Μαζί με τα κόμικς Αστερίξ και Τεντέν, το Λούκυ Λουκ είναι ένα από τα πιο εμπορικά και διάσημα κόμικ στην Ευρώπη.

Ξεκινώντας σαν μια παρωδία της Άγριας Δύσης, το κόμικ πρωτοεμφανίστηκε το 1946 από τον Morris. Η πρώτη ιστορία έκανε την εμφάνισή της στο περιοδικό Σπιρού και Φαντάζιο στις 7 Δεκεμβρίου του 1946. Μετά από αρκετά τεύχη, τα οποία ο Morris δούλεψε μόνος του, το 1955 ξεκινά τη συνεργασία του με τον Γκοσινί, οδηγώντας την έκδοση στην χρυσή της εποχή. Μετά το θάνατο του Γκοσινί, το 1977, πολλοί σεναριογράφοι συνεργάστηκαν με τον Μορρίς, όπως οι Βικ (Vicq), Μπομπ ντε Γκρόοτ (Bob de Groot), Ζαν Λετουρζί (Jean Léturgie) και Λο Χάρτογκ φαν Μπάντα (Lo Hartog Van Banda). Το 1987 ο Morris ξεκινά την έκδοση του Ραντανπλάν, μια σειρά βασισμένη στους χαρακτήρες του Λούκυ Λουκ. Μετά το θάνατο του Morris, το 2001, ο Γάλλος σχεδιαστής Ασντέ (Achdé) συνέχισε την σχεδίαση των νέων ιστοριών σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Λοράν Γκερά (Laurent Gerra).

Ο Λούκυ Λουκ είναι ένας καουμπόι με μοναδικές ικανότητες στο σημάδι και στην ταχύτητα τραβήγματος του πιστολιού. Είναι ο άνθρωπος που “πυροβολεί πιο γρήγορα και από τη σκιά του”. Ο φτωχός και μόνος καουμπόι χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για την πάταξη του εγκλήματος και την υπεράσπιση του δίκαιου. Πιστός του σύντροφος η Ντόλυ, ένα άλογο με ξεχωριστές δυνατότητες και ευφυΐα καθώς και ξεχωριστό χιούμορ, που χρησιμοποιεί για να βοηθήσει τον Λούκυ στις δυσκολίες.

Μαζί σε πολλές ιστορίες και ο Ραντανπλάν, ο σκύλος της φυλακής, που δεν φημίζεται για την ευφυΐα και την ζωντάνια του. Περίφημα, επίσης, είναι και τα ονόματα των ηρώων που χρησιμοποιούνται, αν και εξαιρετικά δύσκολα αποδίδονται σε διαφορετική γλώσσα από του πρωτότυπου: Για παράδειγμα, ο ήρωας Φιλ Ντέφερ εικονογραφείται ως πανύψηλος και εξαιρετικά λεπτός, καθώς το όνομά του στα Γαλλικά σημαίνει “σύρμα” (Fils de Fer).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments