Ελλάδα

Κουφοντίνας: Είμαι δίπλα από το νεκροτομείο – Απάνθρωπη η μεταχείρισή μου

Κουφοντίνας: Είμαι δίπλα από το νεκροτομείο – Απάνθρωπη η μεταχείρισή μου
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνει απεργία πείνας λόγω της απόρριψης χορήγησης άδειας εξόδου από τις φυλακές.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνει απεργία πείνας λόγω της απόρριψης χορήγησης άδειας εξόδου από τις φυλακές. Μάλιστα νοσηλεύεται από τη Δευτέρα, φρουρούμενος, στο νοσοκομείο Βόλου καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία. Οι δικαστικές αρχές είπαν «όχι», στο αίτημα χορήγησης άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η μη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα προκάλεσε την αντίδραση του Ρουβίκωνα, ενώ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πορεία αντιεξουσιαστών.

Ο ίδιος με δήλωσή του ζητεί να μεταφερθεί σε κατάλληλη κλινική αλλιώς δεν επιθυμεί να παραμείνει στο νοσοκομείο και δεν θα δεχτεί καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας. Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό. Γι΄αυτό, ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ

Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας , στο χώρο κράτησης μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

ΚΑΙ

Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας , που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και Δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρις τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ. Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.

9/5/2019

Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο Υπόγειο».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments