Μedia

Ρένα Δούρου: Η Περιφερειάρχης Αττικής μιλάει για όλα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Ρένα Δούρου: Η Περιφερειάρχης Αττικής μιλάει για όλα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου
Η Ρένα Δούρου είναι καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2 Night Show» και μιλάει για την πολιτική της καριέρα και τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η Ρένα Δούρου είναι καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2 Night Show», σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης. Η Περιφερειάρχης Αττικής μιλάει για την πολιτική της καριέρα. Μάλιστα, δεν διστάζει να πει πως θα «θυσιαζόταν» σαν μια πολιτική Ιφιγένεια, εφόσον τα πράγματα γινόταν καλύτερα για την Ελλάδα. Παράλληλα, αναφέρεται στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας ότι δεν ήταν δουλειά του Περιφερειάρχη να σβήνει τις φωτιές.

Ρένα Δούρου

Η Ρένα Δούρου γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1974 στο Αιγάλεω της Αττικής. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στις πολιτικές επιστήμες, με υποτροφία στη Γαλλία, την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Διδάκτορα Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ το 2018.

Από το 1995 συμμετείχε στη Νεολαία του Συνασπισμού. Κατόπιν, διετέλεσε υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αρχικά εκπροσωπώντας τον Συνασπισμό και στη συνέχεια τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πλέον είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Στις εκλογές του 2012 εκλέχθηκε Βουλευτής Β’ Αθηνών.

Στην κοινοβουλευτική της θητεία συμμετείχς στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου. Στο Συμβούλιο της Ευρώπης, δραστηριοποιήθηκς στην Επιτροπή Μετανάστευσης και την Επιτροπή Πολιτισμού, ενώ εκλέχθηκε αναπληρωματική γενική γραμματέας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2014 εκλέχτηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Το ίδιο έτος, στις 18 Μαρτίου, παρέδωσε τη βουλευτική έδρα της, την οποία έλαβε η Ελένη Αυλωνίτου. Την 25η Μαΐου του 2014, εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Αττικής, όντας επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής».

Σήμερα, η Ρένα Δούρου είναι μέλος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Αντιπρόσωπος του Επιμελητηρίου Περιφερειακών Αρχών και τακτικό μέλος της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων).

Διαβάστε Eπίσης