Πολιτική

Βουλή: Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Βουλή: Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης
Το μενού στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης τα είχε όλα. Τσίπρας και Μητσοτάκης εξαπέλυσαν τα πυρά τους με βαριές εκφράσεις και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις υπερέβησαν τα συνηθισμένα κοινοβουλευτικά όρια. Μάτι, κότερο, Πολάκης και Κυμπουρόπουλος μονοπώλησαν τις συζητήσεις.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή και ακραίες προσωπικές επιθέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την πρώτη μέρα συζήτησης της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η συζήτηση συνεχίζεται σήμερα στην Ολομέλεια και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή τα μεσάνυχτα με ψηφοφορία. “Ζητάω εκ νέου την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω σε ένα σχέδιο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάσαμε. Ζητάω την εμπιστοσύνη του λαού τον Μάη σε ένα σχέδιο ενίσχυσης των πολλών και αφορά συνολικά την ερχόμενη τετραετία”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του. “Στις 26 Μαΐου ένας θα χαμογελάει και ένας θα κλαίει η ΝΔ θα πετύχει τη μεγάλη εκλογική νίκη που θα οδηγήσει στη πολιτική αλλαγή” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Δεν ήρθα σήμερα με στόχο να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη. Του έχω ζητήσει να κάνουμε μια συζήτηση και αντιπαράθεση. Δεν ήρθα εδώ για να αντιπαρατεθώ μαζί του στα ασήμαντα, τους αντιπερισπασμούς και τα επικοινωνιακά κόλπα. Ούτε να τον συναγωνιστώ στον κιτρινισμό και την προπαγάνδα. Ήρθα για να αντιπαρατεθώ με το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που προσπαθεί να κρύψει. Είναι το ίδιο σχέδιο με αυτό που έριξε τη χώρα στα βράχια το 2010. Με αυτό που οδήγησε στη χρεοκοπία την περίοδο 2010-2014. Ας αντιπαρατεθούμε εδώ στη Βουλή πάνω σε θέσεις και προτάσεις. Να μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά για το ποια πορεία επιθυμούμε για την Ελλάδα” σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβασε τους τόνους και είπε: “Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα, και από τα κότερα στη χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων “θα” της νέας δημαγωγίας. Τα τελευταία τυράκια πριν τη φάκα των εκλογών που δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες. Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου. Αντί να λένε «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός!» θα λένε «Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος». Από την αριστερά των καταλήψεων στην αριστερά του κότερου. Συγκινήθηκα πραγματικά για το ενδιαφέρον σας για τα άτομα με αναπηρία-Δεν τολμάτε να πάρετε αποστάσεις από τον Πολάκη. Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που τρέχει να κρυφτεί πίσω από την ασυλία. Λέτε στους βουλευτές σας «Με τον Πολάκη μέχρι τέλους, αλλιώς εξουσία τέλος».

Ξεπέρασε κάθε όριο η σύγκρουση των δύο πολιτικών αρχηγών στις δευτερολογίες

Η κόντρα των Τσίπρα – Μητσοτάκη ξεπέρασε κάθε όριο στις δευτερολογίες. “Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσετε στο σημείο να παριστάνετε σήμερα τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάσατε σήμερα. Αφού το επιθυμείτε, θα μιλήσουμε ανοιχτά για όλα. Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5  χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε μια πολιτική οικογένεια που δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά αλλά πολιτική και είναι ζάπλουτη. Είσαι πολύ λίγος για να μιλάς εσύ για την ελίτ σε μένα” είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: “Σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ, ούτε μετοχές που δεν έχω, ούτε καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε τις αθλιότητες και τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι. Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και τρία χρόνια έχω συνεργάτιδα την κυρία Παναγοπούλου, σύζυγο του θανόντος Περικλή Παναγόπουλου, που ποτέ δεν ασχολήθηκε με αυτό που ονομάζουμε διαπλοκή. Ενός ανθρώπου αμέμπτου ηθικής. Είναι γνωστό ότι η σχέση αυτή είναι σχέση συνεργατική. Σε όλους ήταν γνωστό ότι το Δεκαπενταύγουστο εσείς κ. Μητσοτάκη ήσασταν σε ελικόπτερα και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών που ήταν καναλάρχες. Φιλοξενήθηκα τρεις μέρες στο σκάφος της συνεργάτιδάς μου τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο Αλέξης Τσιπρας απάντησε και για την κατηγορία που δέχεται ότι μίλησε για «ξαναζεσταμένο φαγητό» για το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τους νεκρούς στο Μάτι, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν απομάκρυνε οριστικά τον συνεργάτη του Νίκο Γεωργιάδη που καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανηλίκους. Και κατέληξε με την φράση Σαμάρα, «θα σας πάω μέχρι τέλους»…

Η απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν άργησε να έρθει. «Βάζετε τα άθλια έντυπα σας να χτυπάνε αμείλικτα τη σύζυγό μου, γιατί δεν τολμάτε να τα βάλετε απευθείας με μένα και έπρεπε να χτυπήσετε την σύζυγό μου. Εσείς που μιλάτε για οικογένεια, ξαφνικά ανακαλύψατε την οικογένεια και έχετε ανησυχίες. Επειδή όλοι έχουμε παιδιά και οικογένεια μην πηγαίνετε την συζήτηση εκεί. Την φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε λίγο τους τρόπους με τους οποίους η δικιά σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία που είχε. Πότε την απέκτησε, με ποιους έκανες δουλειές στην Χούντα.

Μη μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο, γιατί θα τα ακούσετε κι εσείς. Το ζήτημα της ιδιωτικότητας και της δημόσιας ζωής ενός προσώπου, είναι πράγματι ένα σημαντικό ζήτημα. Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος και έπρεπε να ξεκουραστείτε, είχατε κάθε δικαίωμα να πάτε σε ένα σκάφος, αλλά δεν έπρεπε να το κρύψετε. Το κρύψατε για ένα λόγο. Γιατί έγινε 25 μέρες μετά το Μάτι και θα σας έκραζαν όλοι. Αν νομίζετε ότι επειδή είστε πρώτη φορά αριστερά, ότι  όλοι σας χρωστάνε, δεν σας χρωστάνε κύριε Τσίπρα. Με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά κρινόμαστε και εμείς κι εσείς.

Ερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες. Εγώ έχω ζήσει την πολιτική από μικρός. Η δική μου οικογένεια εξορίστηκε στην χούντα, άλλοι έκαναν δουλίτσες με την χούντα. Την γνώρισα από μέσα και την απομυθοποίησα την χλιδή της εξουσίας. Εσείς την γνωρίσετε τώρα και κατανοώ γιατί σας σαγήνεψε. Μόνο που δεν ταιριάζει με το αριστερό σας προφίλ».

Ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο στο τέλος και αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, του απάντησε με έναν στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη: «Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments