Διεθνή

ΗΠΑ: Αναπτύσσουν πυραύλους Patriot στη Μέση Ανατολή

ΗΠΑ: Αναπτύσσουν πυραύλους Patriot στη Μέση Ανατολή
ΗΠΑ: Μετά την απόφαση της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ οι ΗΠΑ στέλνουν στη Μέση Ανατολή ένα αεροπλανοφόρο και βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52.

ΗΠΑ: Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν ενέκρινε την ανάπτυξη πυραύλων Patriot στη Μέση Ανατολή, όπως ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, σε απάντηση για την αυξανόμενη απειλή του Ιράν στην περιοχή, όπως την θεωρεί η Ουάσινγκτον. Η έγκριση αυτή δόθηκε μετά την απόφαση της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να στείλει στην περιοχή ένα αεροπλανοφόρο και βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52.

Ειδικότερα, την περασμένη Κυριακή ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια Τζον Μπόλτον ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει στη Μέση Ανατολή ένα αεροπλανοφόρο και μια πτέρυγα βομβαρδιστικών, ως αντίδραση στις «ανησυχητικές ενδείξεις και προειδοποιήσεις» εκ μέρους του Ιράν αλλά και για να δείξουν ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν με «αμείλικτη δύναμη» σε οποιαδήποτε επίθεση στην περιοχή.

ΗΠΑ: Εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35

Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αντικαταστήσουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των μαχητικών βομβαρδιστικών πέμπτης γενιάς F-35 σε σχέση με την πρόθεση της Άγκυρας να αγοράσει από την Μόσχα τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400. Την δήλωση αυτή έκανε προς τους δημοσιογράφους η Αμερικανίδα υφυπουργός Άμυνας κατά την διάρκεια ενημέρωσης, Έλεν Λόρντ.

«Ήδη εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα δουλεύουμε, εξετάζοντας εναλλακτικές πηγές που σχετίζονται με την αλυσίδα προμηθειών του προγράμματος των F-35, οι οποίες βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Τουρκία. Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε την συνεργασία με την Τουρκία και ελπίζουμε ότι θα χρησιμοποιήσουν για την αντιαεροπορική τους άμυνα ένα σύστημα που θα ανταποκρίνεται στο (στις προδιαγραφές) ΝΑΤΟ», δήλωσε η Λόρντ.

«Ο αποκλεισμός της Τουρκίας από το πρόγραμμα του μαχητικού F-35 μπορεί να αυξήσει το κόστος του και να επιβραδύνει την παραγωγή ανταλλακτικών», επεσήμανε η Αμερικανίδα υφυπουργός Άμυνας. «Βλέπουμε ότι μπορεί να υπάρξει μια ενδεχόμενη επιβράδυνση των προμηθειών στην διάρκεια των επόμενων δύο ετών, και αυτό ενδέχεται να επηρεάσει το κόστος. Ωστόσο αυτή την στιγμή θεωρούμε ότι μπορούμε μνα διαχειριστούμε τους δύο αυτούς παράγοντες» δήλωσε η Λορντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments