Αθλητισμός

Βασιλειάδης: Ρίχνει το μπαλάκι στην ΕΠΟ για τον αριθμό των ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Βασιλειάδης: Ρίχνει το μπαλάκι στην ΕΠΟ για τον αριθμό των ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα
Ο Γιώργος Βασιλειάδης προσπάθησε να πετάξει το μπαλάκι στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα εθνική πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν, θέλοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις των βουλευτών για την τροπολογία του.

Στην ΕΠΟ έδωσε την τελική απόφαση όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επιχείρησε έτσι να περιορίσει τις σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, για την τροπολογία που θέλει να περάσει σχετικά με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρεται στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, θα δημιουργηθεί μια ακόμη κατηγορία κάτω από τη Super League.

Μέσω αυτής, ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα θα μειωθεί σε 14. Φυσικά, όπως ήταν λογικό, η αναδιάρθρωση έφερε την αντίδραση ομάδων όπως ο ΠΑΣ Γιάννενα, ο ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός Βόλου κ.α, που θα ζημιωθούν από τις αλλαγές. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης δε, επισημαίνεται ότι η τροπολογία αιφνιδιάζει τις ΠΑΕ καθώς κατατέθηκε μετά την λήξη των πρωταθλημάτων.

Ο αριθμός των ομάδων αποφασίζεται από την ομοσπονδία

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης παρουσιάζοντας την τροπολογία στην Ολομέλεια είπε «Στη τροπολογία δεν υπάρχει αριθμός ομάδων. Ο αριθμός των ομάδων σε κάθε κατηγορία αποφασίζεται από την ομοσπονδία και όχι την πολιτεία». Φυσικά η τοποθέτηση του προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, με τον ίδιο να τονίζει ότι «η ομοσπονδία καταλαβαίνει τις ενστάσεις και τις αναγνωρίζει. Ενδεχόμενα – αλλά είναι θέμα της ομοσπονδίας – να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις ως προς την Α2 ώστε να είναι κατά 2 ομάδες μεγαλύτερη και να έχουμε 3 κατηγορίες με 14 ομάδες».

«Δεν αμφισβητούμε το αυτοδιοίκητο το ποδοσφαίρου. Όμως από την στιγμή που η ΕΠΟ αποφάσισε από περασμένο Αύγουστο για τα πρωταθλήματα εσείς γιατί νομοθετείτε σήμερα μετά το πέρας πρωταθλημάτων δημιουργώντας τετελεσμένα καταδικάζοντας συγκεκριμένες ομάδες;» αναρωτήθηκε από την ΝΔ ο κ. Χρήστος Μπουκώρος. «Με ότι καταπιάνεστε το μετατρέπετε σε πρόβλημα» ανέφερε η Αννα Καραμανλή. Παράλληλα, ο Γιώργος Μαυρωτάς αναφέρθηκε στην απόπειρα της κυβέρνησης να αιφνιδιάσει τι ομάδες ποδοσφαίρου.

Τώρα έχουμε ασφαλές οικονομικό πλάνο για τις ομάδες

«Όλοι γνώριζαν από πέρυσι πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα πέσουν. Όλοι το γνώριζαν» απάντησε ο κ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε ότι «η προσωπική άποψή μου είναι 3 κατηγορίες των 10 ομάδων. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία και οι λίγκες – θυμηθείτε την συζήτηση πέρυσι το καλοκαίρι – ήθελαν 14 ομάδες και εμείς το δεχθήκαμε. Επίσης μας είχαν ζητήσει να μην ισχύσουν άμεσα οι αλλαγές αλλά από τώρα. Σε κάθε περίπτωση όμως καταλαβαίνω τις τοπικές διαμαρτυρίες. Ήρθε όμως μια ολοκληρωμένη πρόταση με τηλεοπτικά δικαιώματα και τα πάντα. Αν δεν το κάναμε και δεν υπήρχε αναδιάρθρωση πόσες ομάδες θα ανέβαιναν στην β κατηγορία; Χωρίς την αναδιάρθρωση με την παλιά δομή οι 8 πρωταθλητές του ερασιτεχνικού έδιναν μπαράζ και ανέβαιναν οι 4 σε μια κατηγορία χωρίς οικονομικό πλάνο. Τώρα έχουμε ασφαλές πλάνο». Τέλος, επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση και είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ «μας λέτε ότι με ότι καταπιανόμαστε γίνεται πρόβλημα. Εσείς το κάνετε παράγκα. Αναπολείτε το παλιό καθεστώς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments