Γεύση

Κριθαράκι με φρέσκα μυρωδικά και παρμεζάνα: Μια απλή και γρήγορη συνταγή

Κριθαράκι με φρέσκα μυρωδικά και παρμεζάνα: Μια απλή και γρήγορη συνταγή
Μια γρήγορη μεσογειακή συνταγή με κριθαράκι, φρέσκα μυρωδικά και παρμεζάνα.

Κριθαράκι με φρέσκα μυρωδικά και παρμεζάνα: Από τους πιο νόστιμους συνδυασμούς, το κριθαράκι φρέσκα μυρωδικά και παρμεζάνα είναι ένα ολοκληρωμένο πιάτο, φουλ στο χρώμα και στη γεύση. Ανοίγει την όρεξη μόνο που το βλέπεις, ενθουσιάζει στην πρώτη μπουκιά και γίνεται αμέσως αγαπημένο από όλους. Είτε είσαι κρεατοφάγος, είτε χορτοφάγος, είτε κρεατοφάγος σε νηστεία ή κρεατοφάγος που προσπαθεί να γίνει χορτοφάγος, το ελαφρύ κριθαράκι με μυρωδικά και παρμεζάνα σε ικανοποιεί πλήρως.

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2⅓ κούπες ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 400γρ. ντομάτες κομμένες κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 6 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 6 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 100γρ. παρμεζάνα σε κύβους(1 φλιτζ. τσαγιού)
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλαδάκια δυόσμος
  • 2 κλαδάκια βασιλικός
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Διαδικασία συνταγής

  • Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές ελαφρά και να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες (φρέσκιες και λιαστές) και αφήνουμε για 2 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό και το μπούκοβο. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά 1 λεπτό αφού πάρει βράση και προσθέτουμε τις ελιές, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και την παρμεζάνα.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το κριθαράκι να τραβήξει τα υγρά. Θα χρειαστεί περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια – δυό φορές. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι αλλά αν χρησιμοποιήσετε κάντε το με προσοχή.

πηγή: cooklos.gr

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι