Διεθνή

Κίνα: «Δεν ενδιαφέρεται» να διαπραγματευτεί συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία

Κίνα: «Δεν ενδιαφέρεται» να διαπραγματευτεί συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία
Τι διαμήνυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι.

Η Κίνα “δεν ενδιαφέρεται” να διαπραγματευτεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες μια συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, διαμήνυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι που επισκέπτεται το Σότσι της Ρωσίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει υπονοήσει ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να καταλήξει σε μια τριμερή συμφωνία με τη Ρωσία και την Κίνα μετά την αποχώρησή της από τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς (INF).

“Η Κίνα δεν ενδιαφέρεται και δεν το θεωρεί απαραίτητο” να συμμετάσχει σε αυτές τις συνομιλίες μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, είπε ο Ουάνγκ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass. Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κάλεσε τις ΗΠΑ “να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν” στη διμερή συμφωνία INF με τη Ρωσία.

Στις αρχές του έτους οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη συνθήκη αυτή υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία την έχει ήδη παραβιάσει καθώς κατασκεύασε πυραύλους με βεληνεκές 500-5.500 χιλιόμετρα, κάτι που απαγορεύεται. Η Μόσχα, που αρνείται την κατηγορία, απάντησε αμέσως ότι θα αποσυρθεί και αυτή από τη συνθήκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments